Ittas vezetők az éjszakában

Írta:  police.hu február 12 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Még mindig sokan gondolják úgy, hogy alkoholt fogyasztani, majd autót vezetni tökéletes párosítás. 

Veszprémben, az Almádi úton közlekedett egy 19 éves fiatal az általa vezetett Ford gyártmányú személygépkocsival 2019. február 10-én 1 óra 34 perc körül, mikor haladása során nekiütközött az út jobb oldalán várakozó autó visszapillantó tükrének. A balesetben személyi sérülés nem történt.

Nem sokkal később, 2 óra 58 perckor szintén Veszprém belvárosában, a Pajta utcában haladt egy 26 éves férfi Chevrolet típusú személyautóval. Közlekedése során a Pajta utca végén található kereszteződéshez érve a fékezése ellenére nem tudott megállni az úton a gépkocsival, és átcsúszva az Aranyoskút utca úttestén egy ház előtt lévő kerítésnek ütközött. A baleset következtében a járművezető és annak egyik utasa könnyű sérüléseket szenvedett.

Mindkét balesetnél felmerült a gyanú a rendőri igazoltatás során, hogy a gépkocsik sofőrjei szeszes italt fogyasztottak a vezetés megkezdése előtt. A két férfi ellen járművezetés ittas állapotban vétség miatt büntetőeljárást indítottak a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai.

A fenti eseteken túl további négy olyan járművezetővel szemben intézkedtek a Veszprém megyei járőrök 24 óra alatt, akik ittasan vezettek a gyanú szerint.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja járművezetők figyelmét a közúti közlekedési szabályok betartására, amely szerint járművet az vezethet, aki vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol. A szeszes ital és a bódító szer már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Fogyasztásuk hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, a baleseti kockázat ezáltal kimagasló. Aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait valamint a közlekedés más résztvevőit is.

 

Ezt már olvasta!?

Trónra kerülhet a Veszprém

Kéziseink trófeagyűjteményéből hiányzik a legrangosabb sorozat, a Bajnokok Ligája serlege, ezt a hétvégén két győzelemmel szerezheti meg a kölni négyes döntőben.

Fogyatékkal élők kiállítása nyílt a Veszprémi Petőfi Színházban

Az Éltes Mátyás Fogyatékosok Nappali Intézménye és Gondozóházában élők alkotásainak idén már negyedik alkalommal adott helyet a színház.

Az 1,5 milliárd eurós utolsó részlet kifizetésével Magyarország törlesztette a teljes, 14,3 milliárd eurós IMF-EU hitelcsomagot.

A közfoglalkoztatottak körében is toboroz a Magyar Honvédség

A jelentkezés önkéntes: sem a megjelenés, sem a szerződéskötés nem kötelező. Veszprém megyében is zajlik toborzás.

Az ön gyereke is négyezer forint zsebpénzt kap?

Átlagosan havi négyezer forint zsebpénzből gazdálkodnak a magyar gyerekek.

Na-Bed