A békéért futottak az egyenruhások Fotó: katasztrófavédelem

A békéért futottak az egyenruhások

Írta:  katasztrófavédelem február 15 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A mozgalom 2006 óta világszerte ismert, idén már 134 ország csatlakozott hozzá.

2019 méteres távot futottak le a veszprémi fegyveres és rendvédelmi szervek munkatársai február 15-én, pénteken, a Nemzetközi Katonai Sporttanács (Counsil International du Sport Militarie – CISM) által 1948-ban életre hívott futás napja rendezvény keretén belül a Kolostorok Völgyében, Veszprémben.

A kezdeményezés 1948-ban indult Franciaországból. Alapítója egy francia katona, aki belga, holland, dán, luxemburgi és francia hivatásosok bevonásával hozta létre a Nemzetközi Katonai Sporttanácsot azzal a céllal, hogy a sporton keresztül népszerűsítsék a békét a nemzetek hadseregei között. A mozgalom 2006 óta világszerte ismert, immár 134 ország csatlakozott hozzá.

A Veszprémben negyedik alkalommal lezajlott sporteseményt minden évben más szervezet rendezi, idén a katasztrófavédelem volt a program házigazdája. A versenyen a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sportos állománytagjai mellett rendőrök, katonák, a büntetés-végrehajtás munkatársai, illetve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal képviselői vettek részt, együttesen mintegy kétszáz fővel.

A megnyitón Csillag István tű. alezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese kívánt sok sikert a futóknak, majd közös bemelegítés következett, és nem sokkal 10.00 órát követően elstartolt a mezőny. Az idei évszámmal megegyező, vagyis 2019 méteres távot elsőként Kanyár Tamás (NAV) teljesítette, másodikként Kovács Máté Soma (rendőrség), harmadikként pedig Ligetvári Ildikó (NAV) szakította át a képzeletbeli célszalagot.

Az eredményhirdetésen valamennyi testület emléklapot vehetett át, majd Csillag István igazgatóhelyettes átadta a szervezői vándorserleget a büntetés-végrehajtás vezetőjének, Németh Éva bv. ezredesnek. A rendezvény a kezdeményező eredeti célja mellett még inkább összekovácsolta a fegyveres és rendvédelmi szervezetek állománytagjait. 

Ezt már olvasta!?

Egy nemzet addig marad fenn, amíg őrzi hősei emlékét

Az erkölcsi győzelem soha nem lehet az elnyomóké, a megszállóké.

Karóval ütötte az autót

Garázdaság vétség miatt indult büntetőeljárás egy 65 éves herendi férfi ellen, a Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

Erősödik a Pannon Várszínház szakmai elismertsége

Az évad során a Petőfi Színházzal is együttműködnek.

Az egyház és a nemzet szolgálata egymást erősíti

Márfi Gyula veszprémi érsek aranymiséjét tartották meg hétfőn a veszprémi Szent Mihály-bazilikában.

Az online közönségszavazáson csaknem 200 hazai fürdő három kategóriában verseng a voksokért.

Na-Bed