Isznak, majd vezetnek Fotó: police.hu

Isznak, majd vezetnek

Írta:  police.hu február 18 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A Veszprém megyei rendőrök az vasárnap négy olyan járművezetővel szemben intézkedtek, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2019. február 17-én 0 órától 2019. február 17-én 24 óráig négy olyan járművezetővel szemben intézkedtek, akik szeszes ital fogyasztását követően ültek a volán mögé.

Zirc belterületén egy 49 éves lovasi lakos, míg Veszprémben egy 60 éves helyi férfi közlekedett személygépkocsival 2019. február 17-én. A velük szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért a rendőrök mintavétel céljából előállították a két férfit az illetékes kapitányságra. Ellenük büntetőeljárás indult járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt. A Veszprém megyei rendőrök további két esetben közigazgatási bírságot szabtak ki a mért értéknek megfelelően.

Az ittas járművezetés növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Aki ittasan vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, mert nemcsak saját magát, hanem a közlekedés más résztvevőit is veszélyezteti. Már kis mennyiségű szeszesital-fogyasztás hatására is nő a reakcióidő, kedvezőtlenül változik a veszélyérzékelő képesség és tompulnak a reflexek.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a jövőben is kiemelt figyelmet fordít az ittas járművezetők forgalomból való kiszűrésére. A tragédiák, személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek megelőzéséért azonban a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek.

Ezt már olvasta!?

Bejelentette lemondási szándékát Arszenyij Jacenyuk ukrán miniszterelnök vasárnap egy televíziós műsorban.

Elismerést kapott a költő, író, képzőművész

Veszprém város nemzetközi hírnevének öregbítéséért végzett példamutató tevékenysége elismeréseként Fenyvesi Ottó költő, író, képzőművész részére Cholnoky emlékdíjat kapott.

Fontos határidő a NAV-nál

Az egyéni vállalkozóknak és az áfafizetésre kötelezett magánszemélyeknek jött el a bevallás ideje.

Az internetfüggőség fokozatosan alakul ki a gyermekekben

Fontos, hogy a gyermekek a szülővel együtt tanulják meg a világháló használatát.

Nagy Véradó- és Egészségnap most hétvégén

14. éve tartják meg a Nagy Véradó- és Egészségnapot Veszprémben. Idén először a februári után november 3-án is megszervezik az eseményt a Pannon Egyetem aulájában.

Bakony Média névjegykártya