Ütközött, majd segítség nyújtás nélkül elhajtott

Írta:  police.hu március 23 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A rendőrök fél napon belül azonosították és elfogták azt a 31 éves férfit, aki a gyanú szerint balesetet okozott, majd segítségnyújtás nélkül távozott a helyszínről.

Segítségnyújtás elmulasztása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Veszprémi Rendőrkapitányság egy 31 éves bakonyoszlopi lakos ellen. A megalapozott gyanú szerint a férfi 2019. március 22-én 10 óra 20 perckor a 82-es számú főúton, Eplény külterületén közlekedett személygépkocsijával Zirc felől Veszprém irányába.

Egy balra ívelő útkanyarulatban haladása során áttért a szemközti sávba és járműve elejével a szemből érkező gépkocsi bal oldalának, majd tovább sodródva egy optikai terelőoszlopnak ütközött. Ezt követően kidöntött egy jelzőtáblát, végül az autó az út melletti vasúti sínpáron állt meg. Ezután a férfi továbbhajtott a baleset helyszínéről anélkül, hogy meggyőződött volna arról, megsérült-e a másik járműben utazó, illetve a segítségét nem ajánlotta fel.

A balesetben részes vétlen autó sofőrje az ütközés következtében könnyű sérüléseket szenvedett.

A helyszíni szemle és az adatgyűjtés eredményeként a rendőrök azonosították és 2019. március 22-én este elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit. Előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra és gyanúsítottként kihallgatták.

Ezt már olvasta!?

Teljes útzár a 71-esen

Személyi sérüléses közúti közlekedési baleset történt Balatonalmádi belterületén péntek délelőtt - közölte a rendőrség.

Kezdődik a szezon

Idén ötödik alkalommal rendezik meg a veszprémi turisztikai szezonnyitót és vásárt április 14-én, szombaton.

Mi lesz a fiatalokkal?

A 18-40 éves korosztályban minden harmadik ember gondolkodik azon, hogy más országban folytatja az életét. 

Rajzpályázat 6-10 éves gyermekek részére

A Veszprém Megyei Védelmi Bizottság az idei évben megjelenő balatoni lakosságtájékoztató kiadványhoz kapcsolódóan rajzpályázatot hirdet 6-10 éves gyerekek részére. A pályázat témája: Balatoni nyaralás.

Közlekedési ellenőrzés Veszprém megyében

Elsősorban a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték a rendőrök.

Na-Bed