Baleset és avartűz volt csütörtökön

Írta:  katasztrófavédelem április 05 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Gyulafirátótnál motoros csapódott bele egy utánfutós autóba, Hajmáskérnél pedig avartűz volt április negyedikén, csütörtökön.

Csütörtökön kora reggel a veszprémi hivatásos tűzoltók a 87-es számú főúton történt balesethez vonultak. Egy motorkerékpár ütközött össze egy utánfutóval közlekedő személygépkocsival Veszprém-Gyulafirátót határában. A karambolban két személy sérült meg, egyikük a motor vezetője, másikuk a személygépkocsiban utazó öt személy egyike volt, őket a tűzoltók átadták a mentőszolgálat munkatársainak. A sérült járművek műszaki mentését félpályás útlezárás mellett végezte az egység.

Ugyan még érvényben van nemcsak a megye teljes területén, de országosan is a tűzgyújtási tilalom, a veszprémi hivatásos egység mégis vegetációtűzhöz vonult tegnap. Hajmáskér külterületén öt hektáron égett száraz fű, avar. Az eset során személyi sérülés nem történt, a lángokat kézi szerszámokkal és vízsugárral oltották el a tűzoltók.

Ezt már olvasta!?

Országos elismerést kaptak a polgárőrök

A rendszerváltást követően, az országban is az elsők között alakult meg a veszprémi Dózsavárosi Polgárőrség.

Ajka városa beperelte a Bakonyi Erőmű Zrt.-t környezetszennyezés miatt

Környezetszennyezés miatt feljelentést tett a Bakonyi Erőmű Zrt. ellen Ajka önkormányzata, a cég vezetője szerint nem környezetszennyező az erőmű működése.

Ideiglenes kátyúzás

Az elmúlt hetek változékony időjárása Veszprém megyében is kedvezett a kátyúk kialakulásának.

Egyre több a bozóttűz

Megszaporodott a szabadtéren kialakuló tüzek száma. Minden napra jut avar-, és bozóttűz. 

Tűzoltók mérték össze erejüket

Első alkalommal rendezett megyei lépcsőfutó versenyt a katasztrófavédelem.

Na-Bed