Kiadvány készült a Bakonyban túrázók biztonsága érdekében

Írta:  police.hu április 10 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

„Vigyázunk Rád a Bakonyban” címmel térképes tájékoztató kiadvány jelent meg, amely rövid, tömör és hasznos információkat tartalmaz a turisták biztonsága érdekében.

A „Vigyázunk Rád a Bakonyban” című kiadvány tizenhétezer példányban, három nyelven készült el a Veszprém Megyei Kormányhivatal, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, a megye erdőgazdaságai, nemzeti parkja, civil szervezetek, valamint a megyei védelmi bizottság közreműködésével.

A füzet elkészítésének terve már 2018 nyarán a „Vigyázunk Rád a Balatonon” című kiadvány megjelenése után felmerült a szakemberekben. A Bakony is igen népszerű turisztikai célpont, ezért tartották fontosnak a kirándulók biztonságát segítő, könnyen használható, kis alakú, térképes kiadvány létrehozását, amely rövid tömör tájékoztatást ad a Bakonyban használatos turistajelzésekről, hasznos tanácsokkal szolgál a veszélyhelyzetekben hívható telefonszámokkal és a biztonságos közlekedéssel kapcsolatosan. A füzet összefoglalja továbbá a környezetvédelem, a tűzgyújtás, a kutyás kirándulás, a gombaszedés, valamint az erdőben javasolt viselkedés legfontosabb szabályait.

A kiadvány elérhető a Veszprém Megyei Kormányhivatal weboldalán, nyomtatott formában pedig a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyfélterében, a kormányablakokban, az önkormányzatokon, az erdei iskolákban, vendégházakban, a turisztikai látogatóközpontokban, valamint ide kattintva letölthető.

Ezt már olvasta!?

Babaköszöntő

Egy fiatal házaspár harmadik gyermekeként január elsején délután született Zsebe Olivér Bence. Ő lett az idei esztendő első veszprémi babája.

Zene és gasztronómia ismét összeforr

A Rozé Rizling Jazz Napok a VeszprémFest kísérőrendezvényeként 2011-ben indult, az esemény ez évben július 6. és 15. között várja vendégeit.

Javítanánk a fogyatékos honfitársaink helyzetén

Ötödik személyes vállalásom a fogyatékos személyek ellátásának javításáról szól - jelentette be Varga-Damm Andrea.

Egy éjszaka kétszer fogták el a rendőrök

Ittasan, lejárt vezetői engedéllyel tilos helyen parkolt egy 62 éves veszprémi nő, majd ellenkező irányból egy egyirányú utcába hajtott.

Emeli bruttó 5-5 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.

Na-Bed