Kiadvány készült a Bakonyban túrázók biztonsága érdekében

Írta:  police.hu április 10 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

„Vigyázunk Rád a Bakonyban” címmel térképes tájékoztató kiadvány jelent meg, amely rövid, tömör és hasznos információkat tartalmaz a turisták biztonsága érdekében.

A „Vigyázunk Rád a Bakonyban” című kiadvány tizenhétezer példányban, három nyelven készült el a Veszprém Megyei Kormányhivatal, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, a megye erdőgazdaságai, nemzeti parkja, civil szervezetek, valamint a megyei védelmi bizottság közreműködésével.

A füzet elkészítésének terve már 2018 nyarán a „Vigyázunk Rád a Balatonon” című kiadvány megjelenése után felmerült a szakemberekben. A Bakony is igen népszerű turisztikai célpont, ezért tartották fontosnak a kirándulók biztonságát segítő, könnyen használható, kis alakú, térképes kiadvány létrehozását, amely rövid tömör tájékoztatást ad a Bakonyban használatos turistajelzésekről, hasznos tanácsokkal szolgál a veszélyhelyzetekben hívható telefonszámokkal és a biztonságos közlekedéssel kapcsolatosan. A füzet összefoglalja továbbá a környezetvédelem, a tűzgyújtás, a kutyás kirándulás, a gombaszedés, valamint az erdőben javasolt viselkedés legfontosabb szabályait.

A kiadvány elérhető a Veszprém Megyei Kormányhivatal weboldalán, nyomtatott formában pedig a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyfélterében, a kormányablakokban, az önkormányzatokon, az erdei iskolákban, vendégházakban, a turisztikai látogatóközpontokban, valamint ide kattintva letölthető.

Ezt már olvasta!?

Ütemes vasúti menetrend a fővárosba

Olyan változást tartalmaz a legújabb MÁV menetrend, amire évek óta várunk.

Azok a házaspárok igényelhetik új lakás vásárlására, akik tíz éven belül három gyermeket vállalnak. 

Az esőhelyszínen is gazdag a kínálat

Bár a rossz idő a Veszprém Agórába száműzte a Turisztikai szezonnyitó több programját, a kínálatban ez nem mutatkozik meg, a szervezők lelkesedése pedig töretlen.

Stabil a tankerület működése

Tevékenységük bemutatására hívott össze háttérbeszélgetést a Veszprémi Tankerületi Központ kedden, ahol az elmúlt közel egy évet értékelték.

500 tő cannabis egy veszprémi bérelt irodában

A gyanúsított elkapásáról videó is készült. 

Na-Bed