Több baleset és szabadtéri tűz is volt az ünnepi hétvégén Veszprém megyében

Írta:  katasztrófavédelem április 23 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Ismét elszaporodtak a döntően emberi felelőtlenségből eredeztethető szabadtéri tűzesetek. 

Az igazi tavaszias időjárást hozó ünnepi hétvégén Veszprém megye teljes területén a közúti balesetek mellett újra vegetációtüzek adtak munkát a beavatkozó állománynak.

Április 19-én pénteken a pápai hivatásos tűzoltók két esetben is vonultak szabadtéri tüzek oltásához. Rajtuk kívül égő száraz fű, avar, aljnövényzet oltása adott munkát a veszprémi hivatásos tűzoltóknak Veszprém-Kádártán, a balatonfűzfői hivatásos tűzoltóknak Balatonalmádiban és a balatonfüredi önkormányzati tűzoltóknak Balatonakali területén.

Pénteken kora este a tapolcai önkormányzati tűzoltókat riasztották Gyulakeszi külterületére, mivel a Csobánchegy tetején egy túrázó személy bokatörést szenvedett. A helyszínre kiérkező mentők kérték a tűzoltói segítséget. A káresethez honvédségi kutató-mentő helikopter érkezett. A tűzoltóegység kézi erővel a sérültet olyan helyre vitte, ahonnan a kutató-mentő helikopter le tudta hozni a hegy alján lévő mentőautóig.

Vasárnap reggel az ajkai hivatásos tűzoltókat riasztották Városlőd, Huta téri vasúti átjáróhoz, ahol egy személyvonat személygépkocsival ütközött. A személygépkocsiban utazó személy súlyos sérülést szenvedett, a vonaton utazó 20 fő közül senki sem sérült meg.

Vasárnap délelőtt a veszprémi hivatásos tűzoltók vonultak a 8-as főút 48-as kilométerszelvényéhez, ahol két személygépkocsi ütközött, a baleset során két személy könnyű sérülést szenvedett.

Hétfőn délben az ajkai hivatásos tűzoltókat riasztották az Ajka, Frankel Leó utcába, mert az ott élő idős személy a bejárati ajtót nem tudta kinyitni. A tűzoltóegység kihúzós létra segítségével bejutott az ingatlanba, az idős személyt a mentőknek átadták.

Ezt már olvasta!?

Óvatosan az adventi gyertyával

Fontos betartani néhány alapvető szabályt a gyertyagyújtások alkalmával - figyelmeztet a katasztrófavédelem.

Megjelent a Veszprém Portré Nyár című száma

Az internetes lap központi témája ezúttal Veszprém és környékének nyári programkínálata.

Emelkedett az üzemanyagok ára

Emelte bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.

V-tel néven új cég jelent meg a mobilpiacon

Elsősorban a feltöltőkártyás felhasználókra fókuszálnak.

Üvegeket dobált a parkolóban várakozó autókra az idős férfi

A veszprémi rendőrök előállították a 81 éves helyi férfit és gyanúsítottként kihallgatták.

Bakony Média névjegykártya