Több baleset és szabadtéri tűz is volt az ünnepi hétvégén Veszprém megyében

Írta:  katasztrófavédelem április 23 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Ismét elszaporodtak a döntően emberi felelőtlenségből eredeztethető szabadtéri tűzesetek. 

Az igazi tavaszias időjárást hozó ünnepi hétvégén Veszprém megye teljes területén a közúti balesetek mellett újra vegetációtüzek adtak munkát a beavatkozó állománynak.

Április 19-én pénteken a pápai hivatásos tűzoltók két esetben is vonultak szabadtéri tüzek oltásához. Rajtuk kívül égő száraz fű, avar, aljnövényzet oltása adott munkát a veszprémi hivatásos tűzoltóknak Veszprém-Kádártán, a balatonfűzfői hivatásos tűzoltóknak Balatonalmádiban és a balatonfüredi önkormányzati tűzoltóknak Balatonakali területén.

Pénteken kora este a tapolcai önkormányzati tűzoltókat riasztották Gyulakeszi külterületére, mivel a Csobánchegy tetején egy túrázó személy bokatörést szenvedett. A helyszínre kiérkező mentők kérték a tűzoltói segítséget. A káresethez honvédségi kutató-mentő helikopter érkezett. A tűzoltóegység kézi erővel a sérültet olyan helyre vitte, ahonnan a kutató-mentő helikopter le tudta hozni a hegy alján lévő mentőautóig.

Vasárnap reggel az ajkai hivatásos tűzoltókat riasztották Városlőd, Huta téri vasúti átjáróhoz, ahol egy személyvonat személygépkocsival ütközött. A személygépkocsiban utazó személy súlyos sérülést szenvedett, a vonaton utazó 20 fő közül senki sem sérült meg.

Vasárnap délelőtt a veszprémi hivatásos tűzoltók vonultak a 8-as főút 48-as kilométerszelvényéhez, ahol két személygépkocsi ütközött, a baleset során két személy könnyű sérülést szenvedett.

Hétfőn délben az ajkai hivatásos tűzoltókat riasztották az Ajka, Frankel Leó utcába, mert az ott élő idős személy a bejárati ajtót nem tudta kinyitni. A tűzoltóegység kihúzós létra segítségével bejutott az ingatlanba, az idős személyt a mentőknek átadták.

Ezt már olvasta!?

Felújítják a Vár utcát

Három év alatt, három ütemben újul meg a Vár utca Veszprémben.

Távozik a megyei rendőrfőkapitány

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével április 1- jei hatállyal Fellegi Norbertet bízták meg, aki jelenleg a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatóság vezetője.

Félpályás útzár Nemesvámosnál

Kisteherautóval ütközött egy személyautóval a 77-es főúton Nemesvámos térségében, a 3-as kilométernél hétfőn délután.

Nagyot drágul a benzin

Az emeléssel a benzin átlagára 323-324 forintra, a gázolajé 318-319 forintra nő.

Értékelhetjük a városvezetést

Indul az internetes szavazás az „Év polgármestere”, „Az év alpolgármestere” és az „Év jegyzője” díjakra. Győzzön Veszprém!

Na-Bed