Több baleset és szabadtéri tűz is volt az ünnepi hétvégén Veszprém megyében

Írta:  katasztrófavédelem április 23 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Ismét elszaporodtak a döntően emberi felelőtlenségből eredeztethető szabadtéri tűzesetek. 

Az igazi tavaszias időjárást hozó ünnepi hétvégén Veszprém megye teljes területén a közúti balesetek mellett újra vegetációtüzek adtak munkát a beavatkozó állománynak.

Április 19-én pénteken a pápai hivatásos tűzoltók két esetben is vonultak szabadtéri tüzek oltásához. Rajtuk kívül égő száraz fű, avar, aljnövényzet oltása adott munkát a veszprémi hivatásos tűzoltóknak Veszprém-Kádártán, a balatonfűzfői hivatásos tűzoltóknak Balatonalmádiban és a balatonfüredi önkormányzati tűzoltóknak Balatonakali területén.

Pénteken kora este a tapolcai önkormányzati tűzoltókat riasztották Gyulakeszi külterületére, mivel a Csobánchegy tetején egy túrázó személy bokatörést szenvedett. A helyszínre kiérkező mentők kérték a tűzoltói segítséget. A káresethez honvédségi kutató-mentő helikopter érkezett. A tűzoltóegység kézi erővel a sérültet olyan helyre vitte, ahonnan a kutató-mentő helikopter le tudta hozni a hegy alján lévő mentőautóig.

Vasárnap reggel az ajkai hivatásos tűzoltókat riasztották Városlőd, Huta téri vasúti átjáróhoz, ahol egy személyvonat személygépkocsival ütközött. A személygépkocsiban utazó személy súlyos sérülést szenvedett, a vonaton utazó 20 fő közül senki sem sérült meg.

Vasárnap délelőtt a veszprémi hivatásos tűzoltók vonultak a 8-as főút 48-as kilométerszelvényéhez, ahol két személygépkocsi ütközött, a baleset során két személy könnyű sérülést szenvedett.

Hétfőn délben az ajkai hivatásos tűzoltókat riasztották az Ajka, Frankel Leó utcába, mert az ott élő idős személy a bejárati ajtót nem tudta kinyitni. A tűzoltóegység kihúzós létra segítségével bejutott az ingatlanba, az idős személyt a mentőknek átadták.

Ezt már olvasta!?

Igaz mese a színpadon

Óriási várakozás előzte meg Eric Toledano – Oliver Nakache Életrevalók című bemutatóját Horgas Ádám rendezésében, ennek megfelelően zúgó taps zárta a premiert péntek este a Veszprémi Petőfi Színházban.

Eltévedt a család a bakonyi erdőben

Egy férfi tett bejelentést, hogy feleségével, valamint 5, 8 és 10 éves gyermekeivel a Bakonybél melletti erdőben tett kirándulásuk során előző nap eltévedtek, és az éjszakát az erdőben töltötték. 

Emelkedik az üzemanyagok ára

A Mol Nyrt. bruttó 7 forinttal emeli a 95-ös benzin és bruttó 5 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán - értesült az MTI piaci forrásokból hétfőn.

Navracsics: válaszút előtt áll az Európai Unió integrációja

El kell dönteni, hogy a nemzetállamiság vagy az európai államiság irányába haladjon tovább a szervezet - mondta Navracsics Tibor uniós biztos pénteken Veszprémben.

Na-Bed

Napi menük

HRCV
SzuperOptika