Bűnmegelőzés a Stromfelden

Írta:  8200 Veszprém május 07 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A megyeszékhelyen továbbra is folytatódik a rendőrségi bűnmegelőzési program, melyre várják az érdeklődőket.

A rendőrök 2019. május 8-án 14 órától 16 óráig Veszprémben, a Stromfeld utcai körzeti megbízotti irodában várják az érdeklődőket, akiknek hasznos bűnmegelőzési tanácsokkal szolgálnak és prevenciós kiadványokat adnak át. A BikeSafe országos program keretében a  helyszínen lehetőség nyílik ingyenes kerékpár-regisztrációra is, amely egy esetleges lopás esetén segítheti a kerékpár megtalálását.

A Házhoz megyünk program részeként a 16 órakor kezdődő lakossági fórumon a rendőrök tájékoztatást adnak többek között a betöréses lopások, a kerékpárlopások, az úgynevezett unokázós csalások megelőzési lehetőségeiről, valamint az otthonok védelmét szolgáló vagyonvédelmi eszközökről. A programon résztvevők nemcsak vagyonvédelmi témában kereshetik fel az információs pontot, hanem hasznos tanácsokat kaphatnak az áldozatvédelem, a kapcsolati erőszak, a biztonságos internethasználat és a drogprevenció témakörében is.

A Veszprémi Rendőrkapitányság ezenkívül aznap JÁRásŐR szolgálatot szervez a Jutasi úti lakótelep és a Bakonyalja városrészekben. Ennek során az együttműködő szervezetekkel közösen 14 órától 16 óráig ellenőrzik a közterületeket, a nyilvános helyeket, beszélgetnek az állampolgárokkal, illetve az ott működő intézmények és vállalkozások képviselőivel. A közterületi jelenlét célja a helyi sajátosságok feltérképezése, az esetleges jogsértések feltárása, valamint a lakosság biztonságérzetének növelése.

Ezt már olvasta!?

Új teret kaptak a fiatalok

Ifjúsági közösségi teret hozott létre Veszprémben az Új Nemzedék Központ. Az ünnepélyes megnyitót szerdán délután tartották.

9 ezer forintnyi rezsiutalványt kapnak a nyugdíjasok

Minden várakozásnál jobban teljesít a magyar gazdaság, amiből az idősebb korosztálynak is részesednie kell.

Átadták a Hornig-díjakat

A szociális területen végzett segítő tevékenységüket, kiemelkedő érdemeiket ismerték el.

Egyre több a bozóttűz

Megszaporodott a szabadtéren kialakuló tüzek száma. Minden napra jut avar-, és bozóttűz. 

Veszprém évek óta a legbiztonságosabb megyeszékhely

2016-ban csökkent az elkövetett bűncselekmények száma.

Bakony Média névjegykártya