Hétfői tüzek és balesetek

Írta:  katasztrófavédelem május 08 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A csúszós utakon óvatlanok voltak az autóvezetők, a szél pedig egy fát is kicsavart.

Fának hajtott egy személygépkocsi a 73-as számú főúton, Veszprém és Csopak között, egy ipari park közelében. Az autóban egy személy utazott, aki a balesetben megsérült, őt a mentők kórházba szállították. A veszprémi hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést félpályás útlezárás mellett.

Szentgálon egy asztalos üzem porelszívója égett. A tűz észlelését követően a dolgozók elhagyták az üzem területét, ezért személyi sérülés nem történt. A helyszínre a veszprémi és az ajkai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a csőhálózat megbontását követően eloltották a tüzet, majd visszahűtötték a csővezetéket. A Veszprém megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét folytatott le. (Fotók: Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat)

Kapolcs térségében átszakította a szalagkorlátot és árokba csúszott egy személygépkocsi. Az ajkai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Az autóban egy személy utazott, aki nem sérült meg a balesetben.

A pétfürdői hivatásos tűzoltókat Ősibe, egy Dózsa György utcai házhoz riasztották, ahol a kéményben lerakódott korom égett. Az egység kéziszerszámokkal és kéményseprő eszközökkel megszüntette az izzást, a kémény használatát megtiltotta. A lakók az ingatlan fűtését alternatív módon meg tudták oldani, ezért lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor. Személyi sérülés nem történt az eset során.

Zirc és Bakonybél között, Aklipuszta közelében kidőlt egy fa a viharos időben és akadályozta a forgalmat. A zirci önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel feldarabolták a fát, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A munkálatok ideje alatt fél útpályán haladt a forgalom.

A pápai hivatásos tűzoltók Lovászpatonára, a Kossuth utcába vonultak, ahol egy családi ház födémszerkezete izzott. Az egység megbontotta a tetőt, vízsugárral és kéziszerszámokkal oltotta el a lángokat. Az épület lakhatatlanná vált, de senki sem sérült meg. Az ott lakó egy személyt rokonoknál helyezték el.

Ezt már olvasta!?

Újraválasztották Áder Jánost

Újabb öt évre köztársasági elnökké választotta Áder Jánost az Országgyűlés hétfőn.

Áprilisban ismét gyorsult a keresetek emelkedése

Áprilisban a bruttó átlagkereset 340 600 forint volt.

Átlagosan 28 ezer forint lesz az éves kgfb-díj

10-15 százalékos díjemelkedés mellett 140-150 ezer szerződést váltó gépjármű-tulajdonosra számítanak a szakértők az év végéig. 

Péntekig havazhat

Váltakozó intenzitással akár péntekig is havazhat az előrejelzések szerint.

A Királynék városának bora 2018-ban a Rózsakő

A felhívásra érkezett mintegy 150 nedűből 2018-ban is gondos szakmai válogatás után nevezte ki a Város bora címet viselő italt Martonosi Zsolt szakértő.

Na-Bed

Napi menük

HRCV
SzuperOptika