Hétfői tüzek és balesetek

Írta:  katasztrófavédelem május 08 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A csúszós utakon óvatlanok voltak az autóvezetők, a szél pedig egy fát is kicsavart.

Fának hajtott egy személygépkocsi a 73-as számú főúton, Veszprém és Csopak között, egy ipari park közelében. Az autóban egy személy utazott, aki a balesetben megsérült, őt a mentők kórházba szállították. A veszprémi hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést félpályás útlezárás mellett.

Szentgálon egy asztalos üzem porelszívója égett. A tűz észlelését követően a dolgozók elhagyták az üzem területét, ezért személyi sérülés nem történt. A helyszínre a veszprémi és az ajkai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a csőhálózat megbontását követően eloltották a tüzet, majd visszahűtötték a csővezetéket. A Veszprém megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét folytatott le. (Fotók: Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat)

Kapolcs térségében átszakította a szalagkorlátot és árokba csúszott egy személygépkocsi. Az ajkai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Az autóban egy személy utazott, aki nem sérült meg a balesetben.

A pétfürdői hivatásos tűzoltókat Ősibe, egy Dózsa György utcai házhoz riasztották, ahol a kéményben lerakódott korom égett. Az egység kéziszerszámokkal és kéményseprő eszközökkel megszüntette az izzást, a kémény használatát megtiltotta. A lakók az ingatlan fűtését alternatív módon meg tudták oldani, ezért lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor. Személyi sérülés nem történt az eset során.

Zirc és Bakonybél között, Aklipuszta közelében kidőlt egy fa a viharos időben és akadályozta a forgalmat. A zirci önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel feldarabolták a fát, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A munkálatok ideje alatt fél útpályán haladt a forgalom.

A pápai hivatásos tűzoltók Lovászpatonára, a Kossuth utcába vonultak, ahol egy családi ház födémszerkezete izzott. Az egység megbontotta a tetőt, vízsugárral és kéziszerszámokkal oltotta el a lángokat. Az épület lakhatatlanná vált, de senki sem sérült meg. Az ott lakó egy személyt rokonoknál helyezték el.

Ezt már olvasta!?

Sikeres pályázásra, az olimpia megrendezésére csak olyan városoknak van esélyük, ahol a kérdésben egyetértés jött létre és áll fenn.

Skorpiót találtak egy Veszprémbe érkező ipari szállítmányban

Európán kívülről érkezett a szállítmány.

Minőségi komédia

Vidám darabbal zárja az évadot a Petőfi Színház, a Család ellen nincs orvosság című komédiát pénteken mutatják be.

Jóvátételi munka a temetőben

A Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet jóvátételi programja keretében 6 nap alatt 6 fogvatartott dolgozott felügyelet mellett Veszprémben, a Szél utcai temetőben.

Ingyenes lesz a mélygarázs és a parkolóház

A Gizella napokhoz kapcsoldóva több, az autósokat érintő változásra kell számítani a hétvégén a belvárosban.

Na-Bed