Hétfői tüzek és balesetek

Írta:  katasztrófavédelem május 08 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A csúszós utakon óvatlanok voltak az autóvezetők, a szél pedig egy fát is kicsavart.

Fának hajtott egy személygépkocsi a 73-as számú főúton, Veszprém és Csopak között, egy ipari park közelében. Az autóban egy személy utazott, aki a balesetben megsérült, őt a mentők kórházba szállították. A veszprémi hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést félpályás útlezárás mellett.

Szentgálon egy asztalos üzem porelszívója égett. A tűz észlelését követően a dolgozók elhagyták az üzem területét, ezért személyi sérülés nem történt. A helyszínre a veszprémi és az ajkai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a csőhálózat megbontását követően eloltották a tüzet, majd visszahűtötték a csővezetéket. A Veszprém megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét folytatott le. (Fotók: Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat)

Kapolcs térségében átszakította a szalagkorlátot és árokba csúszott egy személygépkocsi. Az ajkai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Az autóban egy személy utazott, aki nem sérült meg a balesetben.

A pétfürdői hivatásos tűzoltókat Ősibe, egy Dózsa György utcai házhoz riasztották, ahol a kéményben lerakódott korom égett. Az egység kéziszerszámokkal és kéményseprő eszközökkel megszüntette az izzást, a kémény használatát megtiltotta. A lakók az ingatlan fűtését alternatív módon meg tudták oldani, ezért lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor. Személyi sérülés nem történt az eset során.

Zirc és Bakonybél között, Aklipuszta közelében kidőlt egy fa a viharos időben és akadályozta a forgalmat. A zirci önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel feldarabolták a fát, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A munkálatok ideje alatt fél útpályán haladt a forgalom.

A pápai hivatásos tűzoltók Lovászpatonára, a Kossuth utcába vonultak, ahol egy családi ház födémszerkezete izzott. Az egység megbontotta a tetőt, vízsugárral és kéziszerszámokkal oltotta el a lángokat. Az épület lakhatatlanná vált, de senki sem sérült meg. Az ott lakó egy személyt rokonoknál helyezték el.

Ezt már olvasta!?

Garázs égett és kisebb szabadtéri tüzek voltak csütörtökön

Dudaron egy garázs tetőszerkezete kapott lángra.

Átadták a 8-as főút várpalotát elkerülő szakaszát

Az új útszakasz létrejöttével a város újraegyesítése történt meg.

Biztonságosan az iskolába

A rendőrség iskolakezdési programján vehettek részt a dózsás elsősök kedden délelőtt.

Ne tankoljon szerdáig, ha nem muszáj

A csökkentéssel a benzin átlagára 340-341 forintra, a gázolajé 352-353 forintra mérséklődik.

Megújul a foci pálya

Az NB III-ba feljutó Veszprém Ajkán játssza hazai mérkőzéseit a szezon elején.

Bakony Média névjegykártya