48 óra alatt 6 ittas sofőr

Írta:  police.hu május 14 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A Veszprém megyei rendőrök az elmúlt hétvégén hat ittas járművezetővel szemben intézkedtek, közülük egy balesetet okozott.

A Veszprém megyei rendőrök 2019. május 11-én 0 órától 2019. május 12-én 24 óráig hat olyan járművezetővel szemben intézkedtek, akiknél felmerült az ittasság gyanúja. Egy sofőr balesetet is okozott. Öt esetben indult büntetőeljárás járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt, további egy személlyel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök a mért értéknek megfelelően.

A rendelkezésre álló adatok alapján egy 28 éves magyarpolányi férfi személygépkocsival közlekedett a 7215-ös számú úton, Papkeszi irányából a 7202-es számú út irányába 2019. május 12-én 2 óra 8 perckor. A kereszteződéshez érve kihajtott a 7202-es számú útra, ahol összeütközött a neki jobbról, Berhida irányából közlekedő tehergépkocsiból és a hozzá kapcsolt pótkocsiból álló járműszerelvénnyel. A magyarpolányi lakos az autója elejével a pótkocsi bal oldalának ütközött, azt leszakította a vonóhorogról, és a jobb oldali árokba borította. A pótkocsin szállított 35 méhcsalád és méhkasok is szintén felborultak. Az ezzel kapcsolatos kármentesítést a katasztrófavédelem munkatársai végezték.

A balesetben a magyarpolányi férfi megsérült, továbbá a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott. A sofőr ellen büntetőeljárás indult járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt, a baleset körülményeit a Veszprémi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Az ittas járművezetés növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Aki ittasan vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, mert nemcsak saját magát, hanem a közlekedés más résztvevőit is veszélyezteti. Már kis mennyiségű szeszes ital fogyasztás hatására is nő a reakcióidő, kedvezőtlenül változik a veszélyérzékelő képesség és tompulnak a reflexek.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a jövőben is kiemelt figyelmet fordít az ittas járművezetők forgalomból való kiszűrésére. A tragédiák, személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek megelőzéséért azonban a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek. 

Ezt már olvasta!?

Az Agymenők sztárjai keresnek epizódonként a legtöbbet Amerikában

Az Agymenők sztárjai, Jim Parsons, Kaley Cuoco és Johnny Galecki egy-egy millió dollárt (270 millió forintot) keresnek epizódonként.

Elindult a háztartási nagygépek csereprogramja

A pályázók 25 ezer és 45 ezer forint közötti vissza nem térítendő támogatást kaphatnak hűtő- és fagyasztó- vagy mosó- és szárítógépekre.

Több hétig is eltarthat a tavaszi fáradtság

Több hétig is eltarthat a tavaszi fáradtság Pintér Ferenc meteogyógyász szerint, amit az erős hőmérséklet-különbség és a megemelkedett UV-sugárzás tovább súlyosbíthat.

Jogosítvány nélkül, ittasan vezetett

A 32 éves zirci férfit Veszprém belterületén kapcsolták le. 

Olasz kényeztetés a belvárosban

Gianfranco Campanari közel negyven éve dolgozik a cipők világában, rajongása mindenkit magával ragad, aki betér a veszprémi cipő üzletébe.

Na-Bed

Napi menük

HRCV
SzuperOptika