48 óra alatt 6 ittas sofőr

Írta:  police.hu május 14 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A Veszprém megyei rendőrök az elmúlt hétvégén hat ittas járművezetővel szemben intézkedtek, közülük egy balesetet okozott.

A Veszprém megyei rendőrök 2019. május 11-én 0 órától 2019. május 12-én 24 óráig hat olyan járművezetővel szemben intézkedtek, akiknél felmerült az ittasság gyanúja. Egy sofőr balesetet is okozott. Öt esetben indult büntetőeljárás járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt, további egy személlyel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök a mért értéknek megfelelően.

A rendelkezésre álló adatok alapján egy 28 éves magyarpolányi férfi személygépkocsival közlekedett a 7215-ös számú úton, Papkeszi irányából a 7202-es számú út irányába 2019. május 12-én 2 óra 8 perckor. A kereszteződéshez érve kihajtott a 7202-es számú útra, ahol összeütközött a neki jobbról, Berhida irányából közlekedő tehergépkocsiból és a hozzá kapcsolt pótkocsiból álló járműszerelvénnyel. A magyarpolányi lakos az autója elejével a pótkocsi bal oldalának ütközött, azt leszakította a vonóhorogról, és a jobb oldali árokba borította. A pótkocsin szállított 35 méhcsalád és méhkasok is szintén felborultak. Az ezzel kapcsolatos kármentesítést a katasztrófavédelem munkatársai végezték.

A balesetben a magyarpolányi férfi megsérült, továbbá a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott. A sofőr ellen büntetőeljárás indult járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt, a baleset körülményeit a Veszprémi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Az ittas járművezetés növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Aki ittasan vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, mert nemcsak saját magát, hanem a közlekedés más résztvevőit is veszélyezteti. Már kis mennyiségű szeszes ital fogyasztás hatására is nő a reakcióidő, kedvezőtlenül változik a veszélyérzékelő képesség és tompulnak a reflexek.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a jövőben is kiemelt figyelmet fordít az ittas járművezetők forgalomból való kiszűrésére. A tragédiák, személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek megelőzéséért azonban a legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek. 

Ezt már olvasta!?

Munkaadók és munkavállalók találkoztak

Több mint 50 kiállító vett részt a Veszprém Arénában szerdán megrendezett állásbörzén.

Kedden kezdődik a Veszprémi Régizenei Napok koncertsorozat

A középkori, reneszánsz és barokk zenéket felvonultató program július 29-én zárul, helyszíne a felújított jezsuita műemlék templom.

Hetekre lezárják a Budapest út egy-egy oldalát

Nagyfelületű út- és járdafelújítások zajlanak Veszprémben több pontján november végéig.

Dr. Varga-Damm Andrea a Jobbik jelöltje

Bemutatkozott a 2018-as országgyűlési választások Veszprém megye 1. választókerültének jobbikos képviselőjelöltje.

Ünnepel a lakótelep

Haszkovó 20 Napok címmel sport és kulturális esemény zajlik Veszprémben a jövő hét végén.

Na-Bed