Kigyulladt egy személykocsi Veszprémben

Írta:  katasztrófavédelem május 20 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Többnyire balesetek és egyéb műszaki mentések szerepeltek Veszprém megye tűzoltóságainak riasztási lapjain az elmúlt hétvégén.

Május 18-án, szombaton Balatonkenesén, egy Balaton utcai családi háznál nagy mennyiségű víz gyűlt össze a lakóház udvarán, ami az ingatlant veszélyeztette. A balatonfűzfői hivatásos tűzoltók vonultak a helyszín kármentesítésére.

A zirci önkormányzati és a veszprémi hivatásos egységeket egy balesethez riasztották a 82-es számú főútra, Zirc külterületére, ahol egy terepjáró és egy kisbusz ütközött össze. A karambolban személyi sérülés nem történt. Az egységek a járműveket áramtalanították. A műszaki mentés félpályás útzár mellett zajlott.

Ajkán, a Fő utcán ütközött villanyoszlopnak egy személygépkocsi. Az oszlop az ütközés következtében kidőlt, személyi sérülés nem történt. Az ajkai hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre.

Pápán, a Rigó lakótelepen összehordott hulladék égett. A város hivatásos egységei oltották el a tüzet.

Május 19-én, vasárnap a 82-es számú főút Zirc és Csesznek közötti szakaszán lesodródott az úttestről és az út menti árokba borult egy gépkocsi. A balesethez a zirci önkormányzati tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a járművet. A balesetben egy személy sérült meg, őt a mentők ellátták.

Badacsonytomaj Petőfi Sándor utcájában egy autó eleje csúszott az árokba. A város hivatásos tűzoltóit riasztották a helyszínre, akik elvégezték a műszaki mentést, és megszüntették a forgalmi akadályt. Személyi sérülés nem történt.

A veszprémi hivatásos egységek vonultak a megyeszékhelyre, ahol a Budapesti úton egy személygépkocsi kigyulladt. Az egység kiérkezéséig a lánggal való égést a tulajdonos megszüntette. Senki sem sérült meg az eset során.

Ezt már olvasta!?

Már büntethető, aki elmulasztja a parlagfű-mentesítést

Július 1-jétől megkezdődik a parlagfüves területek felderítése. A bírság akár ötmillió forint is lehet. 

Ingyenesen tesztelhetjük az új buszokat

Szilveszter éjjelén állnak forgalomba Veszprémben az új buszok, melyeket január 13-ig ingyenesen használhatunk. 

Nyílt nap lesz március 16-án a Parlamentben

Az érdeklődők március 16-án 10 és 17 óra között ingyen nézhetik meg a díszlépcsőházat, a kupolacsarnokot és a Szent Koronát.

Megújult a Szilágyi Keresztény Iskola

A beruházáshoz mintegy 400 millió forint támogatást a kormányzat, 100 milliót pedig a Veszprémi Főegyházmegye adott.

Rendkívül meleg volt a tavasz

Az idei tavasz a harmadik legmelegebb volt Magyarországon - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez is eljuttatott elemzéséből.

Na-Bed