Gyalogosan, kerékpárral is biztonságosan

Írta:  police.hu június 08 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A Veszprémi Rendőrkapitányság balesethelyszínelője hatodik osztályos gyerekeknek tartott előadást a biztonságos közlekedésről.

A veszprémi Szilágyi Keresztény Iskola meghívására tartott interaktív baleset-megelőzési előadást Pintér József címzetes rendőr főtörzszászlós, a Veszprémi Rendőrkapitányság balesethelyszínelője 2019. június 7-én.

A program során a hatodik osztályos tanulók főként a kerékpáros és a gyalogos közlekedés szabályairól kaptak tájékoztatást. Átbeszélték a közúti jelzőtáblák és a jobbkéz-szabály jelentését, a kerékpár kötelező felszereléseit és kitértek a bukósisak használatának fontosságára is. Pintér József rendőr főtörzszászlós elmondta a gyerekeknek, hogy a bukósisak használata ugyan nem kötelező kerékpározás közben, de ajánlott, mert védi viselője fejét és egy esetleges baleset, ütközés során elnyeli a keletkező energia jelentős részét. Figyelmet kell fordítani a fejvédő helyes beállítására is, hogy az ne csak a fejet, hanem, az orrot, az arcot és a fogakat is védje.

Felhívta a gyerekek figyelmét arra, hogy a gyalogos közlekedés során kockázatos lehet, ha az okostelefonjukat használják vagy a zenelejátszóhoz kapcsolt fülhallgatóval mindkét fülük be van dugva, mert ezek elvonják a figyelmüket a környezetükről és a rájuk veszélyt jelentő tényezőkről. Hangsúlyozta, hogy mindig legyenek körültekintőek az útkereszteződésekben, a fejen lévő sapka, kapucni leszűkítheti a periférikus látást.

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársa előadásában szólt a gépjárművet vezetők és az azzal utazók közlekedési szabályairól is. Többek között kiemelte, hogy a biztonsági öv használata a gépjárművekben kötelező – nem csak a járművezető, de utasai számára is -, és nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy használata életeket menthet meg!

Előadása zárásaként kérte a gyerekeket, hogy a szabályok betartása mellett figyeljenek magukra és egymásra is a közlekedésük során.

Ezt már olvasta!?

Súlyos baleset történt az éjszakai órákban a 8-ason

Összeütközött egy kamion és egy kisteherautó a 8-as számú főúton Inota határában csütörtökre virradóra.

Tartalmaznia kell a munkavállaló alapbérét, munkakörét, a munkavégzés helyét, a munkaviszony időtartamát, illetve azt, hogy teljes vagy részmunkaidős a foglalkoztatás.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) illetékese és az orosz Szuhoj repülőgépgyártó képviselője ült le egy asztalhoz.

Csütörtökön délelőtt érkeznek haza az első magyar olimpikonok a riói játékokról.

Porga Gyula: egy percre sem feledkezhetünk el az empátiáról

Amikor értesültem a Veszprémi Állatkertben történt szomorú incidensről, azonnal felhívtam Török László igazgató urat a kialakult helyzet mielőbbi rendezése érdekében - írja közleményében a polgármester. 

Na-Bed