Ittasan kerékpározott az idős férfi

Írta:  police.hu június 12 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A veszprémi rendőrök szabálysértési feljelentéssel éltek vele szemben. 

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában a rendőrök öt személyi sérüléssel járó és három anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. A szolgálatot ellátó állomány három személyt fogott el, tizennégy embert állított elő, köztük hét főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.

A Veszprémi Rendőrkapitányság baleseti helyszínelőjét 2019. július 11-én 10 óra 58 perc körül riasztották, hogy Zircen, a Deák Ferenc utcában egy kerékpáros elesett és megsérült.

A helyszínen a 62 éves helyi lakossal szemben végzett alkoholszondás vizsgálat pozitív eredménnyel zárult. A mentőszolgálat munkatársai a sérült férfit kórházba szállították, ellene a veszprémi rendőrök szabálysértési feljelentéssel éltek.

Az alkoholtűrő képesség egyénenként eltérő, de a közlekedési helyzetekre reagálást a legkisebb mérték is befolyásolja. Ittas állapotban a reakció megnő, a test mozgása lelassul és csökken a koncentráló-képesség. Az alkohol rossz hatással van a látóidegekre is, és már enyhén alkoholos befolyásoltság esetén is szűkül a járművezető perifériás látása.

A fentiekre tekintettel a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy a kerékpárosok is csak a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban közlekedhetnek!

A zirci eseten túl további két gépkocsivezetővel szemben intézkedtek a Veszprém megyei rendőrök ittas járművezetés gyanúja miatt.

Ezt már olvasta!?

Rekonstrukció előtt a színház

Több mint 9 milliárd forintos rekonstrukció előtt a Veszprémi Petőfi Színház.

Internetes adatlopás veszélyére figyelmeztetett az OTP

Interneten terjedő adathalász levéllel próbálnak ismeretlenek banki ügyféladatokhoz jutni - közölte az OTP Bank hétfőn az MTI-vel.

A veszprémi Petőfi Színház jelmeztárasa kapta a Bujtor-emlékgyűrűt

Az emlékgyűrűt a színházi háttérdolgozók elismerésére alapította Bujtor István színész-rendező özvegye.

Átlagosan 28 ezer forint lesz az éves kgfb-díj

10-15 százalékos díjemelkedés mellett 140-150 ezer szerződést váltó gépjármű-tulajdonosra számítanak a szakértők az év végéig. 

A jövő problémáit csak a ma oktatásával lehet megoldani

Navracsics Tibor szerint azok a munkaerőpiaci, társadalmi problémák, amelyek ma jelen vannak Európában, valójában "nem a ma problémái, hanem a tegnap oktatási rendszerének problémái".

Na-Bed