Kigyulladt autó, tűzhelyen felejtett étel, frontális baleset

Írta:  katasztrófavédelem június 17 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Hétvégén nemcsak a hőséggel birkóztak a megye tűzoltói.

Az M7-es autópályán kigyulladt egy autó, Ajkán a tűzhelyen felejtették a készülő ételt, Olaszfalunál pedig frontálisan ütköztek autók. De további tűzesetekhez és műszaki mentésekhez is riasztották a tűzoltókat Veszprém megyében a hétvégén.

Június 15-én, szombaton két személygépkocsi ütközött össze Zalahaláp külterületén, az egyik jármű az ütközés következtében az árokban fejtetőre borulva állt meg. Az autókban összesen két személy utazott. A tapolcai önkormányzati és a zalahaláp-sáskai önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre, akik áramtalanították a gépkocsikat. A műszaki mentés ideje alatt félpályás útzár volt érvényben.

Az ajkai hivatásos tűzoltókat a város Móra Ferenc utcájába riasztották egy lakástűzhöz. A felderítés során kiderült, hogy a tulajdonos a tűzhelyen felejtette az ételt, amitől a lakás füsttel telítődött. Az egység motoros ventilátor segítségével átszellőztette a lakást és a lépcsőházat is.

Nemesszalók és Mersevát között fa dőlt az úttestre. A pápai hivatásos tűzoltók szüntették meg a forgalmi akadályt.

Veszprém közelében, a 8-as számú főúton utánfutóról leesett tárgy okozott kárt egy személyautóban. A becsapódás következtében olaj folyt az úttestre. A kifolyt anyagot a veszprémi hivatásos tűzoltók itatták fel.

Június 16-án, vasárnap Úrkút külterületén dőlt fa az úttestre. Az ajkai hivatásos tűzoltók szüntették meg a forgalmi akadályt.

Egy személygépkocsi motortere égett az M7-es autópályán, Balatonfőkajár térségében, Siófok irányában. Az esethez a balatonfűzfői hivatásos egységek mellett a polgárdi önkormányzati tűzoltók is vonultak. Az egységek kiérkezésekor az autó már nem lángolt, a tűzoltók a járművet vízsugárral hűtötték vissza. A munkálatok idején a forgalom egy sávon haladt.

Két személygépkocsi ütközött frontálisan a 82-es számú főúton, Olaszfalu közelében. A zirci önkormányzati tűzoltókat riasztották a helyszínre, akik áramtalanították a járműveket és megszüntették a forgalmi akadályt. A járművekben összesen öten utaztak, az esethez a mentőszolgálat is kivonult. A műszaki mentési munkálatok teljes útzár mellett zajlottak. (Fotók: Szelthoffer Zoltán - Zirci ÖTE)

Bakonyszentiván külterületén szemét és az erdő aljnövényzete égett két hektáron. A tűz átterjedt egy közeli, üres teleken álló fabódéra is. A pápai hivatásos tűzoltók gyorsbeavatkozó sugárral oltották el a lángokat.

Ezt már olvasta!?

A település 2014-ben megválasztott vezetője, Sarkadi-Nagy András János tavaly december 29-én elhunyt.

Nőtt a természetes fogyás

Ezer lakosra 9 élveszületés és 14,7 halálozás jutott.

Mintegy 31 milliárd forintos árbevételt ért el a Fornetti

Továbbra is dinamikus, évi 5-6 százalékos bővülésre számítanak.

Hasznos tanácsok télire a katasztrófavédelemtől

Az utóbbi napok időjárása, már ízelítőt adott a tél rejtelmeiből és annak veszélyeiből.

Egyéni vállalkozók figyelem! Közeledik a határidő

Az egyéni vállalkozónak a 2017-es jövedelméről a 17SZJA jelű bevallásban kell elszámolnia.

Na-Bed