Büki Zsolt Büki Zsolt Fotó: police.hu

Életet mentett a szabadidős rendőr

Írta:  police.hu július 23 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Rosszul lett a vízben egy strandoló Balatonalmádiban, akit a vízimentő képzettséggel rendelkező szabadidős rendőr a helyi vízimentővel együtt élesztett újra.

Büki Zsolt rendőr százados, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság közrendvédelmi alosztályvezetője szabadidejében vízimentő polgárőrként teljesített szolgálatot 2019. július 22-én délután egy helyi strandon, amikor egy nő segítséget kért tőle.

Elmondta, hogy a vendégek észrevettek a strandi lépcsőlejáró előtt egy vízben lebegő emberi testet. A szabadidős rendőr a vízimentővel azonnal a helyszínre sietett, ekkorra a fürdőzők már kihúzták a partra a bajba jutott eszméletlen nőt, és egy vendég megkezdte a segítségnyújtást.

Amíg a vízimentő szabad légutakat biztosított a segítségre szorulónál, addig Büki Zsolt rendőr százados átvette a mellkasi kompresszió alkalmazását, és a nő pár perc múlva életjeleket adott. Ezt követően stabil oldalfekvésbe helyezték, majd a kiérkező mentőszolgálat munkatársai stabilizálták a nő állapotát, és őt kórházba szállították.

 

Ezt már olvasta!?

A település 2014-ben megválasztott vezetője, Sarkadi-Nagy András János tavaly december 29-én elhunyt.

Új alelnök a megyegyűlésben

Vörösmarty Éva személyében új alelnököt választott csütörtöki ülésén a Veszprém Megyei Önkormányzat közgyűlése.

A karácsonyi étkezések 20 százalékkal növelik a koleszterinszintet

Húsz százalékkal magasabb a dánok koleszterinszintje a karácsony ünnepek után, mint nyáron - mutatták ki új tanulmányukban a Koppenhágai Egyetem kutatói.

Március 11-én, pénteken kezdődik a Balatonfüredi Tavaszi Fesztivál.

A cég idén 2,53 milliárd forintos árbevételt tervez a tavalyi 2,38 milliárd forint után.

Na-Bed