Megnőtt a fűtési szezonon kívüli kéményellenőrzések száma

Írta:  katasztrófavédelem augusztus 14 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Ez a katasztrófavédelem idei társadalmi célú reklámkampányának köszönhető. 

Végéhez közeledik a katasztrófavédelem idei társadalmi célú reklámkampányának aktív szakasza, amellyel a fűtési szezonon kívüli kéményellenőrzések számát kívánja növelni a szervezet a szolgáltatást önkéntesen igénylő lakosok körében. Az első adatok azt mutatják, hogy már júliusban érezhetően megemelkedett a kéménytisztítást és -ellenőrzést célzó időpont-egyeztetések száma, és ez a tendencia augusztus első két hetében sem változott.

A kéményseprőmunka a köztudatban a fűtési szezonhoz igazodik, sokan a fűtőberendezések beindításához időzítik kéményük ellenőriztetését és tisztítását. Minden szempontból praktikusabb azonban ezt a munkát az úgynevezett holtszezonban elvégeztetni, egyrészt ilyenkor könnyebb a fűtési rendszert ellenőrizni, másrészt a kéményseprő szakemberek az év egészére elosztva, egyenletesebb tempóban végezhetik el az országban fellelhető négy és félmillió égéstermék-elvezető felülvizsgálatát, amelynek kétharmada a katasztrófavédelemhez tartozik. Ezek többsége, ötből négy családi házban működik, amelyek felülvizsgálatát a szakemberek nem ütemezetten, hanem a tulajdonos igénye szerint végzik el.

Előnyt élveznek azok, akik a tavaszi és nyári időszakban juttatták el igényüket a katasztrófavédelem valamelyik ügyfélszolgálati csatornáján keresztül a szervezethez, hiszen a kéményseprők az egyébként szokásos 15-90 napos átfutási időnél sokkal hamarabb, akár egy-két napon belül házhoz tudnak menni.

A magyarországi ingatlanok hetven százalékánál ingyenes a kéményseprés, vagyis a fűtési rendszer műszaki felülvizsgálata. Fontos, hogy minél többen éljenek a lehetőséggel, hiszen ezzel rengeteget tesznek saját, illetve családjuk biztonságáért.

Ezt már olvasta!?

Biztonságosan az iskolába

A rendőrség iskolakezdési programján vehettek részt a dózsás elsősök kedden délelőtt.

Mozgóképes animációkkal is találkozhatnak a tanulók. 

Szóváltásból csuklótörés

Súlyos testi sértés miatt indított büntetőeljárást egy 26 éves ukrán férfi ellen a Veszprémi Rendőrkapitányság.

Igazoltatás után fogdába vitték

 Az autóbusz-pályaudvaron igazoltatták a férfit a Veszprémi Rendőrkapitányság járőrei vasárnap.

Megérkeztek a dinoszauruszok!

Újra megnyitja kapuit Magyarország legnagyobb dinoszaurusz kiállítása 2017. április 13-án, csütörtökön a Veszprémi Állatkertben.

Bakony Média névjegykártya