Mozgalmas volt a hétvége a Veszprém megyei tűzoltóknak

Írta:  katasztrófavédelem szeptember 17 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Tűzesetek mellett műszaki mentéseket is végeztek szombaton és vasárnap is az egységek.

Szombaton egy siklóernyős akadt fenn egy fán ereszkedés közben Márkó térségében. A sportolót a veszprémi hivatásos tűzoltók segítették szerencsésen talajra érkezni egy gépezetes tolólétra segítségével. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínen volt a mentés idején. A siklóernyős nem sérült meg az eset során.

A megyeszékhely egyik Megyeháza téri épületéhez riasztották a veszprémi hivatásos tűzoltókat, ahol egy második emeleti ablakban a galambriasztó vezeték szikrázott. A tűzoltók gépezetes tolólétrával közelítették meg a helyszínt, majd megszüntették a szikrázást, amit szennyeződés okozott.

Balatonfüreden, a Széchenyi utcában egy reklámtábla és annak környezetében száraz fű égett. A város önkormányzati tűzoltói egy gyorsbeavatkozóval körülhatárolták, majd eloltották a lángokat. A táblán lévő térfigyelő kamerát a tűz nem érintette.

Vasárnap egy családi ház melléképülete égett Csajágon, a Posta utcában. Bútorok, kéziszerszámok gyulladtak meg a körülbelül ötven négyzetméteres építményben, amelynek a tetőszerkezetét is érintette a tűz. A balatonfűzfői, a pétfürdői és a siófoki hivatásos tűzoltók három vízsugárral oltották a lángokat. A melléképületből egy kemping-, és egy 11,5 kilogrammos pb gázpalackot is sértetlenül hoztak ki a tűzoltók. A lakóházra nem terjedt át a tűz, az csak füsttel telítődött, az egységek átszellőztették. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

Tűz ütött ki egy hétvégi házban, Pétfürdő határában. A mintegy huszonöt négyzetéteres épületben ketten tartózkodtak, amikor felcsaptak a lángok. Ők kijöttek az épületből és kihoztak két gázpalackot, valamint egy fűnyírót is. A pétfürdői és a veszprémi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat.

Összeütközött két személyautó a 832-es út Pápateszér és Csót közötti szakaszán, Pápateszér közelében. A balesetet szenvedett járművek műszaki mentéséhez Pápáról érkeztek ki a hivatásos tűzoltók. Az egyik jármű utánfutója a vasúti síneken rekedt, annak műszaki mentését az egységek a helyszínelést követően drótkötél segítségével végezték el. Személyi sérülés az eset során nem történt.

 

Ezt már olvasta!?

Az epicentrum a közép-olaszországi Marche és Umbria tartomány térségében volt.

Átlagosan heti 1100 forint zsebpénzt kapnak a kiskamaszok

A 10-14 éves gyereket nevelő szülők 86 százaléka ad az apró kiadások fedezésére zsebpénzt, amely átlagosan heti 1100 forint.

Italozás után autókat rongáltak

Négy autóban is kárt tett az a két fiatal, akiket egy szemtanú tartoztatott fel a rendőrök kiérkezéséig Veszprémben.

Rendőrkézen az állatkinzó

A Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az állatkínzás miatt folytatott ügy vizsgálatát.

A látogatók dönthetnek a belépőjegy áráról az állatkertben

Fennállásának legsikeresebb szezonját zárja a Veszprémi Állatkert, amit nagylelkű karácsonyi ajándékkal ünnepelnek meg.

Bakony Média névjegykártya