Lóháton a város védelméért Fotó: police.hu

Lóháton a város védelméért

Írta:  police.hu szeptember 21 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Lovas járőrök szolgáltak Veszprémben a közbiztonság fenntartása érdekében.

A Készenléti Rendőrség és a Balatonkenesei Rendőrőrs munkatársa lovakkal láttak el közös szolgálatot 2019. szeptember 19-én Veszprémben.

A rendőrök a megyeszékhely turisztikailag frekventált területeit, valamint a gépkocsival nehezen megközelíthető területeket ellenőrizték.

A szolgálat fő célja a közterületeken előforduló szabálysértések és bűncselekmények elkövetésének megelőzése, továbbá a lakosság szubjektív közbiztonság érzetének növelése volt. A lóháton járőröző rendőrök az áldozattá válás elkerülése érdekében bűnmegelőzési tanácsokat is adtak az állampolgároknak. Felhívták a figyelmüket többek között arra, hogy ne vigyenek magukkal nagy összegű készpénzt, mindig csak annyi legyen náluk, amennyi szükséges. Hangsúlyozták továbbá, hogy a bankkártyát és annak PIN kódját ne tartsa egy helyen, táskájukat pedig mindig maguk előtt tartva haladjanak a tömegben.

A város utcáinak ellenőrzése alkalmával ismét nagy örömmel fogadták a lovasokat az arra járók.

Ezt már olvasta!?

Így váltotta valóra az álmát egy veszprémi fiatalember

A 14 éves Hebling Márton nem vacakolt sokat, hogy elérje a célját, közvetlenül a Lufthansa német légitársaság vezérigazgatójának írt levelet.

Csak növényi eredetű hulladékot égessünk

Az elmúlt napokban megemelkedett a szabálytalan szabadtéri égetések száma Veszprémben - hívta fel a figyelmet a katasztrófavédelem.

Népszavazást tartanak a menekültkvótáról

A kormány döntést hozott a kötelező betelepítési kvótáról szóló népszavazás kiírásáról - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán.

Hivatalosan is átadták a Henger utcát

A Henger utca 875 méter hosszú szakaszon újult meg, mellette közös gyalogos- és kerékpáros járdát is kialakítottak.

Szobatársa bankkártyájával vett fel pénzt

A szobatársa bankkártyáját vette el egy 20 éves férfi. 

Na-Bed