Egy ittas sofőr elfutott, a másik elhajtott a rendőrök elől

Írta:  police.hu szeptember 24 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A futás nem járt eredménnyel, néhány méter után elfogták a menekülőt. 

A Veszprémi Rendőrkapitányság járőrei 2019. szeptember 22-re virradó éjszaka Bánd belterületén, a Petőfi Sándor utcában akartak intézkedés alá vonni egy Skoda típusú gépkocsit és annak sofőrjét. A vezető megállt az autóval, majd ezt követően kiszállt a gépkocsiból és elfutott. A rendőrök utána szaladtak, néhány méter után utolérték és elfogták. Az igazoltatás során a 42 éves férfival szemben alkoholszondás ellenőrzést végeztek, mely pozitív eredménnyel zárult, majd a sofőrt előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra.

Nem sokkal később, 2019. szeptember 22-én 2 óra 20 perc körül a 73-as számú főúton, Veszprém-Szabadságpuszta határában akarták igazoltatni egy Honda típusú személygépkocsi sofőrjét a rendőrök, aki ezt észlelve hirtelen irányt változtatott, elkanyarodott a település felé, és nagy gázzal tovább hajtott. A járőrök követni kezdték a szolgálati gépkocsival, de a sofőr a megkülönböztető hang- és fényjelzés, valamint a gépkocsi fényhídján kiírt Állj! STOP! szöveges felszólítás ellenére sem állt félre, folyamatosan nagy sebességgel haladt autójával a lakott területen belül. A rendőröknek végül az Alsóerdő utcában sikerült megállítani a gépkocsit. Az igazoltatás során felmerült a gyanú, hogy a 39 éves veszprémi férfi szeszes ital fogyasztását követően ült a volán mögé, amit a vele szemben alkalmazott alkoholteszter is igazolt. Ezt követően a sofőrt előállították a rendőrkapitányságra.

Mindkét férfi ellen – vezetői engedélyük elvétele mellett – ittas járművezetés vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Ezt már olvasta!?

Házhozmenő szelektív hulladékgyűjtés

Megkezdődött a hulladékgyűjtő edények kiosztása. A lakosság számára a többletszolgáltatás nem jár külön költséggel.

Idén 41 ezer forintot szánnak karácsonyi ajándékokra az internetezők egy felmérés szerint

A felnőtt, aktív internetezők átlagosan hét ember megajándékozását tervezik.

Több újdonság is várható a cafeteriában 2018-ban

Egy friss felmérés szerint az emberek egészségmegőrzésre, rekreációra, utazásra szívesen használják a cafeteriaelemeket.

Az adatok szerint a Ryanair utasforgalma 18 százalékkal 116 millióra emelkedett.

Logisztikai központot épít Veszprémben a Penny

Veszprémben építi meg az ország harmadik logisztikai központját a Penny Market. Az ünnepélyes ásonyom ünnepséget szerdán délelőtt tartották meg.

Bakony Média névjegykártya