24 óra alatt 11 ittas sofőr

Írta:  police.hu október 07 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A zéró tolerancia ellenére egy nap alatt tizenegy ittas sofőrrel szemben intézkedtek a Veszprém megyei rendőrök, közülük egy balesetet okozott.

A Veszprém megyei rendőrök 2019. október 6-án tizenegy esetben intézkedtek olyan járművezetővel szemben, akinél felmerült az ittasság gyanúja.

Hat esetben indult büntetőeljárás járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt, további öt személlyel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök a mért értéknek megfelelően.

Egy 32 éves ösküi férfi közlekedett személygépkocsival Várpalotán, a Sörház utca irányából a Szent István út irányába 2019. október 6-án 3 óra körül. Haladása során eddig tisztázatlan körülmények között elvesztette uralmát járműve felett és az út jobb oldali padkájára sodródott, majd az ott található vízelvezető ároknak ütközött. A baleset következtében a gépkocsi egyik utasa könnyű sérüléseket szenvedett. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredménnyel zárult, a férfi ellen büntetőeljárás indult.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a gépjárművezetőkre vonatkozóan a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Aki ittasan vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, mert nemcsak saját magát, hanem a közlekedés más résztvevőit is veszélyezteti - figyelmeztet a rendőrség. 

Ezt már olvasta!?

Pályaválasztási tájékoztatót kaptak a 8. osztályosok

Az elmúlt egy hétben Veszprém megye 86 általános iskolájában minden 8. osztályos általános iskolás kézhez vehette a Veszprém Megyei Kormányhivatal pályaválasztási tájékoztatóját.

A kiállítók a termékük mellett a szívüket is hozták

Élelmiszer, ital, kézművesség, valamint innovatív termék kategóriában díjazták a Bakony Expo kiállítóit, de egy különdíj is gazdára talált.

Csökkent az üzemanyagok ára

A Mol bruttó 3-3 forinttal csökkentette a gázolaj és a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken.

Rendezvénysorozat az autizmus világnapjához kapcsolódva

A veszprémi AutiSpektrum Egyesület idén ötödik alkalommal rendez az április 2-i autizmus világnap alkalmából rendezvénysorozatot.

24 óra alatt hét ittas vezető akadt fenn a rendőrség hálóján

Az elmúlt napon hét ittas járművezetővel szemben intézkedtek a Veszprém megyei rendőrök, közülük egy balesetet okozott.

Na-Bed