24 óra alatt 11 ittas sofőr

Írta:  police.hu október 07 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A zéró tolerancia ellenére egy nap alatt tizenegy ittas sofőrrel szemben intézkedtek a Veszprém megyei rendőrök, közülük egy balesetet okozott.

A Veszprém megyei rendőrök 2019. október 6-án tizenegy esetben intézkedtek olyan járművezetővel szemben, akinél felmerült az ittasság gyanúja.

Hat esetben indult büntetőeljárás járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt, további öt személlyel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök a mért értéknek megfelelően.

Egy 32 éves ösküi férfi közlekedett személygépkocsival Várpalotán, a Sörház utca irányából a Szent István út irányába 2019. október 6-án 3 óra körül. Haladása során eddig tisztázatlan körülmények között elvesztette uralmát járműve felett és az út jobb oldali padkájára sodródott, majd az ott található vízelvezető ároknak ütközött. A baleset következtében a gépkocsi egyik utasa könnyű sérüléseket szenvedett. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredménnyel zárult, a férfi ellen büntetőeljárás indult.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a gépjárművezetőkre vonatkozóan a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Aki ittasan vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, mert nemcsak saját magát, hanem a közlekedés más résztvevőit is veszélyezteti - figyelmeztet a rendőrség. 

Ezt már olvasta!?

Az egyházfő hangsúlyozta, hogy a társadalom "szigorú a bűnössel, de gyenge a bűnnel szemben".

Négy éves mandátum a parlamentben

Ez egy megelőlegezett bizalom felém, a következő négy évben azért dolgozom, hogy ezt a bizalmat újra megkapjam - értékelte a választás eredményét Ovádi Péter.

5,6 százalékkal emelkedett a szállodai vendégéjszakák száma.

Kigyulladt egy motor Balatonkenesénél

A mentés idejére egy sávot lezártak a 71-es számú főúton. 

Fiatalokat motivált Gera Zoltán Veszprémben

A mágikus magyar, Gera Zoltán, a Ferencváros kilencvenhétszeres válogatott labdarúgója tartott motivációs előadást Veszprém ifjú labdarúgóinak.

Bakony Média névjegykártya