Három órán belül kétszer fogták el az ittas sofőrt

Írta:  police.hu november 15 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Másodszor már vezetői engedélye sem volt a 48 éves férfinak.

A járőrök 2019. november 14-én délután állampolgári bejelentés alapján szűrték ki a forgalomból azt az autóvezetőt, aki feltűnően bizonytalanul közlekedett Veszprém felé a 82-es számú főúton. Az intézkedés során a sofőrrel szemben végzett alkoholszondás vizsgálat pozitív eredményt mutatott, ezért vezetői engedélyét elvették, őt pedig további mintavétel céljából előállították a helyi rendőrkapitányságra, majd szabadon bocsátották.

Ugyanezen a napon, alig három órával később arról érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy Nagyvázsony külterületén a 77-es számú főúton egy autós árokba hajtott, zavart állapota miatt a segítségére siető személyek mentőt hívtak. A Veszprémi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának helyszínre irányított járőrei megállapították, hogy a 48 éves veszprémi férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezik, mivel azt tőle kollégáik már bevonták. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda ismét pozitív eredményt mutatott. A jármű utasterének átvizsgálása során a járőrök a hátsó ülésen egy üres vodkásüveget találtak. Minderre figyelemmel az intézkedés alá vont személyt a veszprémi kórházba mintavétel céljából előállították.

A 48 éves férfi ellen ittas állapotban elkövetett járművezetés vétség miatt indult büntetőeljárás a Veszprémi Rendőrkapitányságon, a vezetői engedély hiánya miatt szabálysértési eljárást kezdeményeztek a rendőrök.

 

Ezt már olvasta!?

Többen járőröznek

Rendőrök, közterület felügyelők és polgárőrök közösen járőröznek az ünnepek előtt.

Eljött a tökéletes látás kora

Minden eddiginél pontosabban, az egyénnek megfelelő szemüveget lehet készíteni század dioptria meghatározásával. Mindez a Reider Optikában.

Szeptemberben nyílik lehetőség a vasárnapi munkavégzés feltételeinek szabályozására.

Elektromos autókat kapott a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A katasztrófavédelem járműparkjának fiatalítása, megújítása évek óta zajlik.

Emelkedik a gázolaj ára pénteken

Az emeléssel a gázolaj literje átlagosan 417 forintra drágul, a benzin literje 405 forint marad.

Na-Bed