Középiskolásoknak tartottak előadást a biztonságos közlekedésről Fotó: police.hu

Középiskolásoknak tartottak előadást a biztonságos közlekedésről

Írta:  police.hu november 21 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A biztonságos közlekedésről tartott előadást egy veszprémi középiskolában a helyi rendőrkapitányság baleseti helyszínelője.

A Veszprémi Szakképzési Centrum Közgazdasági és Közigazgatási Szakgimnáziumban tartott közlekedésbiztonsági előadást a Veszprémi Rendőrkapitányság baleseti helyszínelője 2019. november 21-én.

Pintér József címzetes rendőr főtörzszászlós a munkája során szerzett tapasztalatok segítségével mutatta be a diákoknak, hogy milyen következményekkel járhat egy meggondolatlan mozdulat gépkocsivezetés közben.

Az előadó kiemelte, hogy a legtöbb tragédiát a biztonsági öv hiánya, az alkohol, a linkség, az elalvás, a nem megfelelő sebesség, az előzés és a vezetés közbeni telefonálás okozza. Hangsúlyozta a látás és a láthatóság fontosságát, valamint elmondta, hogy a láthatósági eszközök használata életmentő lehet lakott területen kívül-belül, sötétben és jó látási viszonyok között egyaránt, így a mellény viselése ajánlott azokban az esetekben is, amikor az éppen nem kötelező.

Pintér József címzetes rendőr főtörzszászlós elmondta, hogy a közlekedési szabályokat minden közlekedőnek - legyen az gyalogos vagy járművezető - be kell tartania, és odafigyeléssel, körültekintéssel mindenki tehet a balesetek elkerülése érdekében.

Ezt már olvasta!?

Gazdagítják Veszprém közösségét

Átadták az idei Pro Urbe érdemérmeket.

Befejeződött az országos szúnyogirtási program

Június elejétől 714 ezer hektáron 956 településen hajtottak végre légi- és földi-, kémiai- vagy biológiai szúnyoggyérítést a szakemberek.

Uszoda és jégcsarnok is lesz az Arénánál

Komplex sportbázis jön létre az Aréna környékén a következő években. Az uszoda építése 2017-ben kezdődhet meg.

Gyalogost gázoltak a Házgyárin

Személyi sérüléses közlekedési baleset történt Veszprémben, a Házgyári úton kedd este.

Könnyebben parkolhatunk

A hétvégén ismét ingyenes lesz Veszprémben a parkolóház és a mélygarázs.

Na-Bed