Középiskolásoknak tartottak előadást a biztonságos közlekedésről Fotó: police.hu

Középiskolásoknak tartottak előadást a biztonságos közlekedésről

Írta:  police.hu november 21 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A biztonságos közlekedésről tartott előadást egy veszprémi középiskolában a helyi rendőrkapitányság baleseti helyszínelője.

A Veszprémi Szakképzési Centrum Közgazdasági és Közigazgatási Szakgimnáziumban tartott közlekedésbiztonsági előadást a Veszprémi Rendőrkapitányság baleseti helyszínelője 2019. november 21-én.

Pintér József címzetes rendőr főtörzszászlós a munkája során szerzett tapasztalatok segítségével mutatta be a diákoknak, hogy milyen következményekkel járhat egy meggondolatlan mozdulat gépkocsivezetés közben.

Az előadó kiemelte, hogy a legtöbb tragédiát a biztonsági öv hiánya, az alkohol, a linkség, az elalvás, a nem megfelelő sebesség, az előzés és a vezetés közbeni telefonálás okozza. Hangsúlyozta a látás és a láthatóság fontosságát, valamint elmondta, hogy a láthatósági eszközök használata életmentő lehet lakott területen kívül-belül, sötétben és jó látási viszonyok között egyaránt, így a mellény viselése ajánlott azokban az esetekben is, amikor az éppen nem kötelező.

Pintér József címzetes rendőr főtörzszászlós elmondta, hogy a közlekedési szabályokat minden közlekedőnek - legyen az gyalogos vagy járművezető - be kell tartania, és odafigyeléssel, körültekintéssel mindenki tehet a balesetek elkerülése érdekében.

Ezt már olvasta!?

Ismét üzemel az onkológia

Szeptember elsején történt csőtörés a kórház épületében.

Ideiglenes forgalomkorlátozás Veszprémben

Az augusztus 20-i állami ünnephez kapcsolódóan ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítani Veszprém belvárosában.

Ott a T-rex!

Ezzel a felkiáltással vették birtokba a gyerekek a Veszprémi Állatkertben megnyílt Dinoszaurusz parkot szerdán.

Június 12-ig lehet pályázni Magyarország logójának és szlogenjének megalkotására

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) pályázatot hirdet Magyarország logójának és szlogenjének megalkotására, a pályázatokat június 12-ig lehet benyújtani - közölte az MTÜ a honlapján.

Kezdetét veszi az adventi időszak

December 24-ig mindennap várja az érdeklődőket a karácsonyi vásár a Kossuth utcán. A hivatalos megnyitót pénteken tartották meg.

Bakony Média névjegykártya