Nőtt a halálos balesetek száma a vasúti átjárókban

Írta:  MTI december 10 2019 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Kevesebb baleset történt a vasúti átjárókban mint tavaly, de több volt köztük a halálos kimenetelű - közölte a MÁV kedden az MTI-vel.

 A közlemény szerint december elejéig a vasúti átjárókban 69 baleset történt, ami 16 százalékkal kevesebb a múlt évi adatnál. Ugyanakkor ezek közül 21 volt halálos kimenetelű, 12 súlyos, 6 könnyű személyi sérüléssel, 30 eset pedig anyagi kárral végződött.

Tavaly 82 esetből 18 volt halálos, 12 súlyos, 13 könnyű sérüléssel, 39 pedig anyagi kárral járt - tették hozzá.

Az idén eddig 8 gyalogos lépett figyelmetlenül vonat elé, 5 kerékpáros, 2 motorkerékpáros, 45 személygépkocsi, 4 tehergépkocsi és 3 munkagép nem állt meg időben, és ütközött vasúti járművel.

A baleseteket szinte kivétel nélkül az okozta, hogy az autósok, gyalogosok vagy kerékpárosok túlbecsülték saját képességeiket, megpróbáltak még a vonat előtt átérni, esetleg kihagyott a figyelmük - írta a MÁV.

 Az okok között szerepel még a gyorshajtás, az agresszív vezetési stílus, a vasúti fényjelző tilos jelzésének figyelmen kívül hagyása, a vezetés közbeni telefonálás. Gyakran tapasztalható, hogy a gépkocsivezetők nem néznek körül a sínekre hajtás előtt, nem törődnek azzal, hogy a szabályok az átjáró "fokozott óvatossággal" történő megközelítésére intik a közlekedőket - olvasható a közleményben.
 

Ezt már olvasta!?

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe, amikor nyomtatót vásárolunk?

A megfelelő nyomtató kiválasztása nem is olyan egyszerű feladat. Az, hogy milyen nyomtatót vásároljunk, attól is függ, hogy mire szeretnénk azt használni. Amennyiben csak otthoni használatra szánjuk és csak keveset fogunk nyomtatni, úgy elegendő lehet egy kétpatronos nyomtató, de akinek professzionális és színes nyomtatásra is szüksége van, úgy a tintasugaras, vagy a lézernyomtató mellett szükséges dönteniük. A cikkben azokat a szempontokat soroljuk fel, amelyeket szem előtt kell tartani, amikor nyomtatót szeretnénk vásárolni.

Több helyen változott Veszprém város költségvetése

Összefoglaló Veszprém Megyei Jogú Város 2019. június önkormányzati közgyűléséről.

A rendelet szabályozza az egyedi fogyasztásmérők alkalmazásának lehetőségét is.

Ismét a veszprémiekért szurkolhatunk

Idén ősszel a Magyarország, szeretlek! című műveltségi vetélkedőben megyéink mérik össze tudásukat és jókedvüket!

Hajnalban 15,1 Celsius-fokot mértek.

Bakony Média névjegykártya