Összefogtak a rendőrök, ismét meleg van az idős házaspár otthonában Fotó: police.hu

Összefogtak a rendőrök, ismét meleg van az idős házaspár otthonában

Írta:  police.hu január 09 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Rászorulóknak segített a járőr, a szolgálatirányító parancsnok és a körzeti megbízott Veszprémben.

A Veszprémi Rendőrkapitányság járőre 2020. január 7-én délután a megyeszékhely belterületén figyelmes lett egy, az út szélén kerékpárjára támaszkodva lassan gyalogló idős férfira, akinek iránytartása bizonytalan volt. Mivel tartani lehetett attól, hogy az arra közlekedő járművek elüthetik, ezért a rendőr megállt mellette.

A férfi elmondta, hogy nem érzi rosszul magát, csak hazafelé tart és nagyon fázik. Időközben a szolgálatirányító parancsnok is a helyszínre érkezett, és rendőrautóval a veszprémi lakost kerékpárjával együtt otthonába szállította. Az idős személy lakhelyén a rendőrök azt tapasztalták, hogy feleségével együtt egy fűtetlen lakásban élnek. Ennek megoldásába a rendőrkapitányság egyik körzeti megbízottja is bekapcsolódott, és saját – már korábban felhasogatott – tűzifájából több napra elegendő mennyiséget osztott meg a rászorulókkal.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a lakosságot, hogy amennyiben lakókörnyezetükben valaki segítségre szorul - különös tekintettel a hideg időjárás miatt -, jelezzék az illetékes hatóság felé! Amennyiben rendőri segítségre van szükség, hívják a 112-es központi segélyhívó számot! Az odafigyelés életet menthet!

Ezt már olvasta!?

Oldott sós technológia a síkosság mentesítésben

A VKSZ Zrt, a nyugat – európai városokban is eredményes síkosság mentesítést alkalmazza Veszprémben. Bevezette a korszerű és környezetkímélő oldott sós technológiát.

Hétfőn utalják a szeptemberi családtámogatásokat

A családi pótlék, a gyermekvédelmi segély (gyes) és a gyermeknevelési támogatás (gyet) a hét elején érkezik.

Ittas vezetők az éjszakában

Még mindig sokan gondolják úgy, hogy alkoholt fogyasztani, majd autót vezetni tökéletes párosítás. 

Új összekötő útszakasz épült a Bakonyalja városrészben

Mellette járdát és közvilágítást is kiépítettek, illetve a csapadékvíz elvezetésről is gondoskodtak, valamint a zöld területeket is bővítették.

Főleg használt lakásra igénylik a csok-ot

Az átlagos felvett hitelösszeg 5-10 millió forint között szóródik.

Bakony Média névjegykártya