Taxisofőrnek nézte a rendőröket

Írta:  police.hu január 20 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Azért hívta a fiatalember a rendőröket, hogy elvigyék Berhidáról Veszprémbe. 

A Várpalotai Rendőrkapitányság valótlan bejelentés szabálysértés elkövetése miatt folytat eljárást egy 21 éves nyárádi lakos ellen. A férfi 2020. január 19-én 3 óra 23 perckor tett bejelentést a rendőrségre, hogy Berhidán egy buszmegálló üvegfalát betörte, és ha azonnal nem érkezik a helyszínre rendőr, akkor további rongálásokat fog elkövetni. A kiérkező járőröknek később elmondta, hogy az üveget nem ő törte be, csak azért hazudott, hogy a rendőrök őt Berhidáról elszállítsák Veszprémbe.

A járőrök ezután a férfit előállították a Várpalotai Rendőrkapitányságra, meghallgatták, és ellene valótlan bejelentés szabálysértés elkövetése miatt feljelentést tettek.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy a segélyhívó központokat ne terheljék valótlan bejelentéssel, a 112-es segélyhívó számot szigorúan csak vészhelyzet esetén hívják. Az indokolatlan hívások túlterhelik a rendszert, ezzel veszélyeztetve olyan emberek életét, vagyontárgyait, akik valóban segítségre szorulnak.

Ilyen esetekben a hatóság a valótlan bejelentés miatt indított intézkedések és az eljárás költségeit is a bejelentőre terhelheti!

Ezt már olvasta!?

Kiváló minősítéseket kapott a VeszprémFest
A magyar és az európai fesztiválszövetségtől is kiváló minősítést kapott 2015-ben a VeszprémFest. 
Teljes pályás útlezárás Várpalotánál a 8-ason

Három személygépkocsi ütközött össze vasárnap kora este. 

Március elsejétől lehet fizetni az új 2 ezer és 5 ezer forintossal

Széleskörű elterjedésük néhány hónapon belül várható.

Elsőbálozókat választottak a 194. Anna-bál szépeivé

A kisvárdai Purgel Rékát választották a 194. Anna-bál szépének szombat éjjel Balatonfüreden. Az első udvarhölgy a budapesti Krulik Dalma, a második udvarhölgy pedig a komáromi Császár Ágnes lett.

Bakony Média névjegykártya