Taxisofőrnek nézte a rendőröket

Írta:  police.hu január 20 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Azért hívta a fiatalember a rendőröket, hogy elvigyék Berhidáról Veszprémbe. 

A Várpalotai Rendőrkapitányság valótlan bejelentés szabálysértés elkövetése miatt folytat eljárást egy 21 éves nyárádi lakos ellen. A férfi 2020. január 19-én 3 óra 23 perckor tett bejelentést a rendőrségre, hogy Berhidán egy buszmegálló üvegfalát betörte, és ha azonnal nem érkezik a helyszínre rendőr, akkor további rongálásokat fog elkövetni. A kiérkező járőröknek később elmondta, hogy az üveget nem ő törte be, csak azért hazudott, hogy a rendőrök őt Berhidáról elszállítsák Veszprémbe.

A járőrök ezután a férfit előállították a Várpalotai Rendőrkapitányságra, meghallgatták, és ellene valótlan bejelentés szabálysértés elkövetése miatt feljelentést tettek.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy a segélyhívó központokat ne terheljék valótlan bejelentéssel, a 112-es segélyhívó számot szigorúan csak vészhelyzet esetén hívják. Az indokolatlan hívások túlterhelik a rendszert, ezzel veszélyeztetve olyan emberek életét, vagyontárgyait, akik valóban segítségre szorulnak.

Ilyen esetekben a hatóság a valótlan bejelentés miatt indított intézkedések és az eljárás költségeit is a bejelentőre terhelheti!

Ezt már olvasta!?

72 óra alatt 9 ittas gépjárművezető

A Veszprém megyei rendőrök az elmúlt hétvégén kilenc ittas járművezetővel szemben intézkedtek, közülük két sofőr balesetet okozott.

Már magyar dinnyét árulnak több áruházlánc üzleteiben

Az ásványvízből, üdítőitalokból és jégkrémből is megnőtt a forgalom az élelmiszer-kiskereskedelemben.

Megduplázza kapacitását a veszprémi Prospektus Nyomda

A fejlesztés összesen a 446 millió forintba kerül.

Tavasszal ismét földárverés

Márciusban folytatódik az állami tulajdonú földek árverések útján történő értékesítése. Megyénkben összesen 9200 hektár földre lehet majd licitálni.

Hat ittas vezetőt fogtak 24 óra alatt

24 ór alatt hat ittas járművezetővel szemben intézkedtek Veszprém megye rendőrei, közülük egy balesetet okozott.

Bakony Média névjegykártya