Padlómatricák a biztonságért

Írta:  police.hu január 22 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A megye több élelmiszerboltjába helyezett el veszélyre intő matricákat a rendőrség.

Az ittas járművezetés ellen és a közlekedési balesetek megelőzése érdekében a Veszprém Megyei Balesetmegelőzési Bizottság az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. támogatásával a megye több élelmiszerboltjába helyezett el veszélyre intő matricákat.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy Magyarországon még mindig jelentős számban fordul elő, hogy a járművezetők ittasan ülnek volán mögé, ezzel is megnövelve a balesetek bekövetkezésének kockázatát. A Veszprém Megyei Balesetmegelőzési Bizottság az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt.-vel közösen kampányt indított, amelyben az ittas járművezetés veszélyeire hívják fel a figyelmet. Nyolc Veszprém megyei város 31 élelmiszerboltjában helyeztek el lépésálló padlómatricákat az alkoholos italokat tartalmazó polcok előtt.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ismét felhívja járművezetők figyelmét, hogy az alkoholfogyasztás már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. Az elfogyasztott alkohol jelentősen növeli a reakcióidőt és tompítja az érzékszerveket, ezzel nő a balesetek bekövetkezésének kockázata is! Az ittas járművezetők nem csak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik!

 

 

Ezt már olvasta!?

Ingyenes lesz a kéményseprés

Ingyenes lesz a kötelező kéményellenőrzés és -tisztítás július 1-jétől a lakosságnak, ennek költségeit az állam állja.

Kedden már a napsütésé lesz a főszerep

A hét első napján reménytelenül borongós és esős az idő, de a nyár még nem ért véget.

Eegyebek mellett a portugáliai Faro, Hannover és több balkáni főváros, így Szarajevó is az új úticélok között van, valamint több járatot sűrítenek a nyáron.

Eddig több mint 34 ezer család vette igénybe a csokot

Ez 81,5 milliárd forintos támogatást jelent.

Hármas karambol Veszprém határában

Egy személygépjármű és kettő tehergépkocsi ütközött össze hétfőn délelőtt.

Bakony Média névjegykártya