Hamis adásvételi szerződést adott át az intézkedő rendőröknek

Írta:  police.hu február 05 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Hamis magánokirat felhasználás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kell felelnie a férfinek.

Az eljárás adatai alapján a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának járőrei 2020. február 2-án délben Veszprém belterületén ellenőrzés céljából megállították a személygépkocsival közlekedő 49 éves sótonyi férfit. Ennek során megállapították, hogy az intézkedés alá vont vezetői engedéllyel nem rendelkezik, mivel azt a Sárvári Járási Hivatal 2019. szeptember 27-én 6 hónap időtartamra visszavonta. A jármű tulajdonjogát a sofőr egy 2020. január 27-én kelt adásvételi szerződéssel igazolta, melyről a rendőrök megállapították, hogy az hamis. Az adásvétel ugyan valóban létrejött a forgalmi engedély szerinti tulajdonos és a sótonyi lakos között, azonban ennek valós dátuma 2019. október 28-a volt. A bejelentési kötelezettség elmulasztása miatt az illetékes hatóság az autót 2020. január 24-én a forgalomból ideiglenesen kivonta.

A sótonyi férfit a járőrök előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra, majd a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták hamis magánokirat felhasználás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt és a hamis adásvételi szerződést lefoglalták.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

Ezt már olvasta!?

Gépek és emberek csatája

Ismét Veszprémből rajtol a Hungarian Baja tereprali világkupa augusztus 12-én, pénteken.

Nem volt szabályszerű az ÉNYKK vagyongazdálkodása

A társaság vagyongazdálkodása sem 2013-ban, sem 2016-ban nem volt szabályszerű.

Kompromisszumot kell kötni, hogy ne kelljen "a gyereket heti 60 órás oktatásra kényszeríteni".

Tovább özönlenek az öreg importkocsik Magyarországra

Januártól március végéig 39 336 használt gépkocsi érkezett az országba.

Bakony Média névjegykártya