A közlekedés legvédtelenebb résztvevői a gyalogosok Kép: Veszprém Tv

A közlekedés legvédtelenebb résztvevői a gyalogosok

Írta:  Veszprém Tv május 13 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

„Zebra terv” elnevezéssel hirdetett baleset-megelőzési kampányt az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága, amelyhez csatlakozott a Veszprémi Rendőrkapitányság is. 

Az akció a közlekedés legvédtelenebb résztvevőire, a gyalogosokra hívja fel a figyelmet, annak érdekében, hogy ne váljanak közlekedési balesetek áldozataivá - tudósított a Veszprém Tv

A Veszprémi Rendőrkapitányság illetékességi területén egyébként évről-évre csökken azoknak a baleseteknek a száma, amelyben gyalogos sérült meg. A kedvező statisztika a rendőrség és az önkormányzat együttműködésének is köszönhető, hiszen a közös munka keretében sokat tettek azért, hogy megvédjék a gyalogosokat a városban.

A gyalogosok maguk is sokat tehetnek, hogy ne válljanak közlekedési baleset áldozatává. 
A mobiltelefon használatát mellőzni kellene a gyalogátkelőhelyen - javasolta Pintér József r.főtörzszászlós, a Veszprémi Rendőrkapitányság balesethelyszínelője. Hozzátette, a járművezetőknek is jobban figyelniük kellene a gyalogosokra, illetve az autós és a gyalogos soha ne mulassza el a szemkontaktust egymással, ami azt mutatja, látják a másikat.

2018-ban 19 olyan baleset történt a Veszprémi Rendőrkapitányság illetékességi területén, amelyben gyalogos sérült meg, 2019-ben ez a szám már csak 7 volt. Az idei év első három hónapjában három gyalogos sérült meg. 

A Zebra terv akció keretében három napon át, május 14-ig figyelik a rend őrei a frekventált gyalogátkelőhelyeket és figyelmeztetik a gyalogosok mellett a szabálytalan kerékpárosokat is. 

Ezt már olvasta!?

Hosszabb nyitvatartás a NAV ügyfélszolgálatainál

Közeledik a személyi jövedelemadó (szja) bevallások határideje.

Felborult egy autó Veszprém és Csopak között

Félpályás útlezárás mellett haladhat a forgalom a 73-as számú főúton vasárnap délután.

Drágulnak a postai szolgáltatások

Átlagosan 3 százalékkal drágulnak a postai szolgáltatások január 16-tól.

Hív a vasút!

Vasutas nyári diákmunkákat ajánl a MÁV-Start, a fiatalok vonatokon és balatoni, velencei-tavi pályaudvarokon dolgozhatnak.

Részletekben is fizethető a személyi jövedelemadó

A kedvező lehetőség feltétele, hogy a még fizetendő személyi jövedelemadó és egészségügyi hozzájárulás összege ne haladja meg a kétszázezer forintot.

Bakony Média névjegykártya