A közlekedés legvédtelenebb résztvevői a gyalogosok Kép: Veszprém Tv

A közlekedés legvédtelenebb résztvevői a gyalogosok

Írta:  Veszprém Tv május 13 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

„Zebra terv” elnevezéssel hirdetett baleset-megelőzési kampányt az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága, amelyhez csatlakozott a Veszprémi Rendőrkapitányság is. 

Az akció a közlekedés legvédtelenebb résztvevőire, a gyalogosokra hívja fel a figyelmet, annak érdekében, hogy ne váljanak közlekedési balesetek áldozataivá - tudósított a Veszprém Tv

A Veszprémi Rendőrkapitányság illetékességi területén egyébként évről-évre csökken azoknak a baleseteknek a száma, amelyben gyalogos sérült meg. A kedvező statisztika a rendőrség és az önkormányzat együttműködésének is köszönhető, hiszen a közös munka keretében sokat tettek azért, hogy megvédjék a gyalogosokat a városban.

A gyalogosok maguk is sokat tehetnek, hogy ne válljanak közlekedési baleset áldozatává. 
A mobiltelefon használatát mellőzni kellene a gyalogátkelőhelyen - javasolta Pintér József r.főtörzszászlós, a Veszprémi Rendőrkapitányság balesethelyszínelője. Hozzátette, a járművezetőknek is jobban figyelniük kellene a gyalogosokra, illetve az autós és a gyalogos soha ne mulassza el a szemkontaktust egymással, ami azt mutatja, látják a másikat.

2018-ban 19 olyan baleset történt a Veszprémi Rendőrkapitányság illetékességi területén, amelyben gyalogos sérült meg, 2019-ben ez a szám már csak 7 volt. Az idei év első három hónapjában három gyalogos sérült meg. 

A Zebra terv akció keretében három napon át, május 14-ig figyelik a rend őrei a frekventált gyalogátkelőhelyeket és figyelmeztetik a gyalogosok mellett a szabálytalan kerékpárosokat is. 

Ezt már olvasta!?

Jön és kérdez a KSH munkatársa

Munkaerő-felmérést végeznek, a lakosság utazási szokásai iránt érdeklődnek, valamint a háztartási költségvetést és az életkörülményeket rögzítik Veszprémben.

Közlekedik a család 2018-ban is

Hetedik alkalommal rendezi meg az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottság a közlekedésbiztonsági vetélkedőjét, amelynek a fődíja egy Skoda személygépkocsi.

Indul a fűtés, ezekre ügyeljen

Ugyan a fűtési szezon hivatalosan csak október 15-én kezdődik, az időjárás a héten hűvösre fordult és az előrejelzések szerint az elkövetkező napokban is őszies marad. 

Gyurcsány Ferenc: Állítsuk meg Brüsszelt! Ebben a tempóban nem érjük utol!

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke tartott lakossági fórumot Veszprémben csütörtök délután.

Télies idő, ónos eső sem kizárt

Havazás, később havas eső, fagyott eső, illetve ónos eső is érkezhet kedden. 

Bakony Média névjegykártya