Kétszáz felett száguldozott a 8-as főúton

Írta:  police.hu június 17 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az ellenőrzés során több autót is bemértek a járőrök, közülük kiemelkedik az a sofőr, aki 212 km/órával hajtott a 8-as számú főúton.

A rendőrök sebességmérést végeztek a 77-es, a 8-as és a 83-as számú főutakon 2020. június 16-án 8 óra időtartamban. Ennek során több gépjárművezetővel szemben intézkedtek, közülük néhányan jelentősen túllépték a megengedett sebességhatárt. Volt olyan autós, akit az ellenőrzött útvonalakon egymás után többször bemértek az intézkedő járőrök.

A fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzés eredményeként 31 közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök és 20 helyszíni bírságot sebességtúllépés miatt, további 1 esetben biztonsági öv elmulasztása miatt szintén közigazgatási bírságot. Kisebb fokú közlekedési szabálysértések miatt 3 feljelentés készült, továbbá 5 sofőrt helyszíni bírsággal sújtottak.

A 8-as számú főút 65. kilométerszelvényében, Bánd közelében egy személyautó az adott útszakaszon megengedett legnagyobb sebességet - 110 km/h - átlépve, 212 km/h-val közlekedett. A 24 éves pápai sofőrt a rendőrök megállították, és kétszázezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki vele szemben, illetve nyolc büntetőpontot kapott.

A sebességmérés tapasztalatai azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a sofőrök figyelmét, hogy a közlekedési balesetek elkerülése érdekében minden esetben tartsák be a megengedett sebességhatárokat. A sebesség helyes megválasztásával megelőzhetők a közúti tragédiák.

A rendőrség célja nem a bírságok kiszabása, hanem az életveszélyes helyzetek megelőzése, a szabályszegők közlekedésből való kiszűrése. Kérjük a járművezetőket, hogy minden esetben tartsák be az előírt sebességhatárokat!

Ezt már olvasta!?

Több pénz maradt a családoknál

Az elmúlt évben átlagosan 324 ezer forintot adóztunk Veszprém megyében. A havi bérjövedelem 176 000 Ft/fő volt. 486 millió forintos éves fizetés a rekord.

Tovább bővült a lakáspiac, folytatódott az áremelkedés

2016. I-III. negyedévében a használt lakások piacán 10 százalékos tiszta áremelkedés következett be a megelőző év átlagos árszintjéhez képest.

Így lesz még színesebb a város

Kuka festésre invitál Veszprém közüzemi szolgáltatója.

Figyelem! Ismét unokázós csalók!

Egy csopaki, egy herendi és két balatonfüredi idős asszonyt ejtettek tévedésbe az elkövetők a napokban. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a megelőzés lehetőségeire hívja fel a lakosság figyelmét.

Együtt indultunk el Köln felé

Lőrincz Balázs Boldizsár - ezúttal utitársakkal - ismét nekivágott, hogy kerékpárral tegye meg az utat Veszprémből a férfi kézilabda Bajnokok-ligája döntőjének helyszínére.

Bakony Média névjegykártya