Közös ellenőrzést tartottak Veszprém megye erdeiben Fotó: police.hu

Közös ellenőrzést tartottak Veszprém megye erdeiben

Írta:  police.hu június 23 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Az erdőkben elkövetett jogsértések megelőzése érdekében a jövőben is számítani lehet hasonló összehangolt akciókra - közölte a rendőrség.

A természetkárosítás, a falopás, az orvvadászat és a szabálysértések megelőzése volt a célja annak az akciónak, amelyen a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. erdészei és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei vettek részt.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. erdészeivel együttműködve 2020. június 20-án 13 és 19 óra között ellenőrzést tartott, melynek célja az erdészeti, természetvédelmi szabálysértések, rongálások, falopások, egyéb tulajdon elleni szabálysértések elkövetésének megelőzése, továbbá az erdőterületeken tartózkodó gyalogosok ellenőrzése volt.

Közel harminc rendőr és erdész vizsgálta át a Veszprém, Várpalota, Zirc és Tés környékén található táj- és természetvédelmi területeket, erdőket. Az akció során a rendőrök tizenkét alkalommal intézkedtek jogsértő cselekmények elkövetése miatt, közülük két esetben erdőrendészeti szabálysértés miatt feljelentést tettek, valamint egy férfival szemben szabálysértési eljárás indult, mert az erdészet tudta és engedélye nélkül elhullott gímszarvas agancsot gyűjtött. Két fővel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki a behajtási tilalom megszegése, további két személy részére a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt. Helyszíni bírságot két sofőr kapott, lejárt vezetői engedély és kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás hiánya miatt.

Ezt már olvasta!?

Automatából is vásárolhatnak a kerékpárosok

Jó tudni, hogy egy nagyobb kerékpártúra előtt a szükséges belső tömlőt akár automatából is beszerezhetjük Veszprémben.

A használtautó-kereskedések egyharmada megbízható

A mintegy 3000 működő autókereskedésből csupán 800-1000 tud eleget tenni a megbízhatósági feltételeknek.

Televízióval távozott a kollégiumból

Egy 46 éves nő gondolta úgy, hogy magával viszi egy veszprémi kollégium televízióját.

Közös ellenőrzést tartottak Veszprém megye erdeiben

Az erdőkben elkövetett jogsértések megelőzése érdekében a jövőben is számítani lehet hasonló összehangolt akciókra - közölte a rendőrség.

Már most vasárnap kinyitnak az üzletek

A Tesco állítása szerint csak olyan munkatársak állnak be, akik önként vállalták a vasárnapi beugrást. Az Aldi és a Penny is kinyit. 

Bakony Média névjegykártya