Az ittas vezetés nem tett jót a baleseti statisztikának Fotó: police.hu

Az ittas vezetés nem tett jót a baleseti statisztikának

Az elmúlt héten 18 személyi sérüléses, köztük egy halálos kimenetelű és 35 anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínénél intézkedtek.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2020. június 22-én 0 órától 2020. június 28-án 24 óráig összesen 53 közúti közlekedési baleset történt, melyek közül 18 végződött személyi sérüléssel. Halálos kimenetelű 1, súlyos sérüléses baleset 7, könnyű sérüléssel végződő közlekedési baleset 10 történt, melyek okozói vagy részesei 8 alkalommal egy nyomon közlekedő járművek sofőrjei voltak. A fenti időszakban megyénk közútjain 35 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset történt.

A Veszprém megyei rendőrök összesen 30 olyan járművezetővel szemben intézkedtek a fenti időszakban, akiknél felmerült az ittasság gyanúja. Három kerékpárral közlekedő személy balesetet is okozott, mindhárman megsérültek.

Az alkoholfogyasztás már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, amelyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztásának hatására csökken az észlelőképesség, tompulnak a reflexek, így jelentősen megnő a reakcióidő. A nagyobb mértékű alkoholfogyasztás következményei pedig egyenesen beláthatatlanok. Az ittas személy nem ura többé járművének. Aki ittas állapotban vezet, amellett, hogy a saját és a többi közlekedő testi épségét kockáztatja, akár több százezer forintos bírságra és járművezetéstől való eltiltásra is számíthat.

Ezt már olvasta!?

365 100 forint volt a bruttó átlagkereset

Tavaly októberben a bruttó átlagkereset 365 100 forint volt, 11,6 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. 

Hidegfront okoz szeles időt

Gyakran érkeznek frontok az előttünk álló héten. 

Négy ittas vezetővel kevesebb az utakon

Veszprém belterületén igazoltattak egy személygépkocsival közlekedő helyi lakost.

Nem fogadták el Kálomista Gábor lemondását

A Veszprém Handball Zrt. Igazgatósága szerint munkájára alapvető szüksége van a veszprémi csapatnak.

Szombaton megdőlt a fővárosi napi melegrekord - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel.

Bakony Média névjegykártya