49 közúti közlekedési baleset történt a megyében egy hét alatt Fotó: police.hu

49 közúti közlekedési baleset történt a megyében egy hét alatt

Írta:  police.hu július 06 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A rendőrök az elmúlt héten 16 személyi sérüléses és 33 anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínénél intézkedtek.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2020. június 29-én 0 órától 2020. július 5-én 24 óráig összesen 49 közúti közlekedési baleset történt, melyek közül 16 végződött személyi sérüléssel. Súlyos sérüléses baleset 6, könnyű sérüléssel végződő közlekedési baleset 10 történt, melyek okozói vagy részesei 5 alkalommal egy nyomon közlekedő járművek sofőrjei voltak. A fenti időszakban megyénk közútjain 33 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset történt.

A Veszprém megyei rendőrök összesen 25 olyan járművezetővel szemben intézkedtek a fenti időszakban, akiknél felmerült az ittasság gyanúja. Közülük egy személyautóval közlekedő sofőr balesetet is okozott, személyi sérülés nem történt. További két járművezető az eltiltás hatálya alatt vezetett.

A sebesség helytelen megválasztása a közúti balesetek egyik fő oka. Az abszolút gyorshajtás (megengedett legnagyobb sebesség túllépése) mellett a relatív gyorshajtás (látási viszonyokhoz, útviszonyokhoz, forgalomhoz, időjáráshoz viszonyított) és az indokolatlan lassú haladás is ebbe a kategóriába tartozik. Minden közlekedési helyzet más sebességet igényel, amihez alkalmazkodni kell. A KRESZ nem csak a sebességtúllépést, de az indokolatlan lassú haladást is tiltja. Általában az idősebb korosztály, a rutintalan sofőrök, az úgynevezett hétvégi vezetők, a kirándulók, azok, akik nem folyamatosan haladnak, hanem hullámzóan, hol felgyorsulnak, hol nagyon lelassulnak. A mögöttük közlekedők minden alkalmat megragadnak, hogy az ily módon lassan haladó járművet megelőzhessék. Előfordul, azonban az is, hogy olyan járművek előzésébe belekezdenek a sofőrök, amik a megfelelő sebességgel haladnak, csupán azért, hogy ők lehessenek az elsők a sorban. Ezzel feleslegesen veszélynek teszik ki magukat és a többi közúton közlekedőt is. Ha megfelelőek a körülmények, célszerű felvenni a forgalom ritmusát, a megfelelő sebességet, a megengedett határokon belül.

Ezt már olvasta!?

Hamarosan üzembe áll az onkológiai centrum

Az elképzelések szerint hat hét múlva fogadják az első betegeket a hétfőn átadott veszprémi Regionális Onkológiai Centrumban.

Parkoló autók bánták az ünneplést

Két fiatal nem bírt magával Veszprémben. A városban sétálva egy szemetesben is kárt tettek.

Lőtéri menetrend szeptemberben

Több alkalommal is nemzetközi, éleslövészettel egybekötött harcászati foglalkozások zajlanak a lőtéren.

Csökkent a benzin, emelkedett a gázolaj ára

A benzineseknek lehet szerdán őszintébb a mosolyuk a benzinkutakon.

Egyirányúsítják a Gulya-dombra vezető utat

A veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark jobb megközelítése érdekében 2020. június 22-től a Gulya-dombra vezető útat egyirányúsítják a Kiskőrösi utca felől az állatkert főbejárata irányába. 

Bakony Média névjegykártya