36 ittas sofőrt szúrtak ki egy hét alatt a megyében

Írta:  police.hu július 27 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A rendőrök az elmúlt héten 13 személyi sérüléses és 46 anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínénél intézkedtek, és 36 ittas sofőrt állítottak elő.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2020. július 20-án 0 órától 2020. július 26-án 24 óráig összesen 59 közúti közlekedési baleset történt, melyek közül 13 végződött személyi sérüléssel. A balesetek során 3 esetben súlyos sérülések, míg 10 esetben könnyű sérülések keletkeztek. A személyi sérüléses balesetek részesei vagy okozói 4 esetben kerékpárral közlekedők, 2 esetben pedig gyalogosok voltak.

A fenti időszakban 46 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására.

A Veszprém megyei rendőrök összesen 36 olyan járművezetővel szemben intézkedtek a héten, akiknél felmerült az ittasság gyanúja. Közülük két autóval közlekedő sofőr balesetet is okozott, illetve egy férfi eltiltás hatálya alatt ült a volán mögé.

Az elmúlt időszakban több gyalogos baleset is történt, melynek egyik oka, hogy a gyalogosok egy része nem veszi figyelembe a rájuk vonatkozó közlekedési szabályokat. A tapasztalatok alapján hajlamosak elfelejteni, hogy a KRESZ szabályainak betartása nem csak a gépjárművezetőket terheli. Sokszor figyelmetlenül lépnek az úttestre, rosszul becsülik fel a távolságot és a sebességet, azt gondolva, hogy a sofőr úgyis megáll időben. Attól, hogy a szabályok szerint elsőbbségük van, még nem biztos, hogy meg is adják nekik. Mindig meg kell győződniük arról, hogy a járművezetők az elsőbbséget valóban biztosítják, ugyanakkor fontos az is, hogy a gyalogos a magatartásával ne zavarja meg a többi közlekedőt. A mobiltelefon nyomkodása, a zenehallgatás a közlekedés során életveszélyes is lehet. Több esetben előfordul az is, hogy a gyalogosok a rájuk vonatkozó jelzéseket figyelmen kívül hagyják, és például a piros lámpánál áthaladnak az úttesten.

Ezt már olvasta!?

Veszprémiért is szoríthatunk az olimpián

Rasovszky Kristóf, a Balaton Úszó Klub sportolója 1500 méteres gyorsúszásban indul az ötkarikás játékokon, akit Brányi Mária búcsúztatott szerdán délelőtt.

Utcatárlat fogadta a belvárosban sétálókat

A Laczkó Dezső Múzeum képzőművészeti gyűjteményének néhány ritkán látott darabját lehetett megtekinteni szombaton a Kossuth utcán.

Nagy kaland napja Kislődön

Száz nagycsaládot lát vendékül a kislődi Sobri kalandpark csütörtökön, akik a közel 50 játékot térítésmentesen vehetik igénybe.

Idén is folytatódnak a szélsőséges időjárási jelenségek

A 2016-os rekordmeleg után folytatódnak a szélsőséges időjárási jelenségek 2017-ben.

Feltöltőkártyás mobilja van? Ez fontos lehet!

Július 1-jén megszűnnek azok a feltöltős SIM-kártyás mobiltelefon-szolgáltatásra vonatkozó előfizetői szerződések, amelyekről nem nyilatkoznak az előfizetők.

Bakony Média névjegykártya