A lövedék becsapódási helye az autóbusz szélvédőjén A lövedék becsapódási helye az autóbusz szélvédőjén Fotó: police.hu

Lövedék csapódott egy busz szélvédőjébe a veszprémi vasútállomáson

Írta:  police.hu július 28 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A veszprémi rendőrök a helyszínen elfogták az autóbuszt megrongáló 42 éves férfit.

A megyeszékhelyi rendőrkapitányság körzeti megbízottja és járőre 2020. július 27-én délután éppen a veszprémi vasútállomásnál tartózkodott, amikor az egyik helyi járatú autóbusz vezetője kérte intézkedésüket. A sofőr elmondta, hogy ismeretlen személy rálőtt az állomás melletti fordulóban várakozó autóbuszra, amelyen ő maga is rajta volt. A lövés a jármű egyik oldalablakát találta el, amely megrepedt, és közel hatszázezer forint kár keletkezett. Ezután megjelent a helyszínen az elkövető is, egy 42 éves helyi lakos, aki elismerte felelősségét. Nyilatkozata szerint lakásának ablakából légfegyverrel a bekerített telken lévő kukára lövöldözött, azonban egy lövedék elhagyta az ingatlan területét, ez csapódhatott be az autóbusz ablakába.

A 42 éves férfit a rendőrök előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták, a légfegyvert pedig lefoglalták.

Az ügyben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás a Veszprémi Rendőrkapitányságon.

Ezt már olvasta!?

Január elsejével megjelennek az első elektronikus, többfunkciós személyazonosító igazolványok.

Beindultak a sörcsapok

Csütörtökön elkezdődött a 7. Veszprémi Sörfesztivál. Vasárnapig válogathatunk a jóféle italokból és élvezhetjük a programokat.

Száguldó motorost fogtak a rendőrök

Egy motoros a megengedett legnagyobb sebesség több mint kétszeresével száguldott a 8-as számú főút Veszprém megyei szakaszán.

Szociális dolgozókat díjaztak

Átadták a Hornig-díjakat, amellyel a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi, vagy szociálisan rászorulók támogatását végzők munkáját ismeri el a város.

Merjünk önállóan gondolkodni

Az 1848-as forradalom és szabadságharc 168. és Kossuth Lajos halálának 122. évfordulójára emlékeztek a Kossuth iskola diákjai pénteken délelőtt.

Bakony Média névjegykártya