Száguldó motorost fogtak a rendőrök

Írta:  police.hu augusztus 04 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Egy motoros a megengedett legnagyobb sebesség több mint kétszeresével száguldott a 8-as számú főút Veszprém megyei szakaszán.

A rendőrök a 8-as számú főúton, Hajmáskér közelében figyeltek fel egy motorosra 2020. augusztus 4-én 11 óra körül, amint Veszprém felé száguldott. A jármű az adott útszakaszon megengedett legnagyobb sebesség – 110 km/h – több mint kétszeresével, 236 km/h-val haladt. A 61 éves veszprémi sofőrt a rendőrök megállították, majd 300000 forint bírsággal és 8 büntetőponttal sújtották. A motoros azt mondta a rendőröknek, hogy véleménye szerint biztonságosan közlekedett.

Az elmúlt hónapok, évek sebességmérései alapján megállapítható, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával. A gyorshajtó a felelőtlen magatartásával emberi életeket, családokat tehet tönkre. A gyorshajtás legfőbb veszélye nem az érte kiszabott bírság, büntetés, hanem az, hogy könnyebben eredményezhet sérüléses, esetenként halálos közúti közlekedési balesetet. A nagyobb sebesség miatt kevesebb idő áll a sofőr rendelkezésére a váratlan helyzeteket felismerni és kivédeni.

Ezt már olvasta!?

Senki ne veszítse el az életét az utakon csütörtökön

Európai Nap Közúti Áldozatok Nélkül. Ez az EDWARD nap szeptember 26-án.

Mikor érkezik a hulladékdíj számla?

Sokan teszik fel ezt a kérdést a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. ügyfélszolgálatán. Egy biztos, a számla nem keveredett el. 

Megszünteti banki tevékenységét a Kinizsi

Helyt adva a politikai szándéknak a Kinizsi Bank eladta pénzügyi portfólióját a B3 Takaréknak.

Több légi járat közlekedik majd Budapest viszonylatában a hét végén hatályba lépő nyári menetrendi időszakban a télihez képest.

Lenyúlta az utcán lévő robogót

Egy közterületen hagyott robogóval járta Veszprém utcáit egy férfi, amit engedély nélkül tulajdonított el. 

Bakony Média névjegykártya