Embercsempészt fogtak a 8-ason Kép: police.hu

Embercsempészt fogtak a 8-ason

Írta:  police.hu augusztus 06 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A Veszprém megyei rendőrök Ajka-Bakonygyepes és Devecser között állították meg az ukrán sofőr által vezetett autót.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztályának munkatársai szolgálatellátásuk során egy gyanús Mazda típusú járműre lettek figyelmesek a 8-as számú főúton, Ajka-Bakonygyepes közelében 2020. augusztus 6-án 2 óra körül. Az autó egy mellékútról kanyarodott a 8-as számú főútra, és nagy sebességgel Körmend felé hajtott. A rendőrök a Mazda után mentek, majd mikor utolérték, megkülönböztető fény- és hangjelzést használva a gépkocsi sofőrjét megállásra szólították fel.

A lengyel rendszámú autóban a sofőrön kívül nyolc, magukat afgán állampolgárnak valló férfi utazott. Az elsődleges adatok szerint az utasosok illegálisan jutottak Magyarország területére, jogszerű tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

Az autót vezető ukrán állampolgárt, valamint az illegálisan az országban tartózkodó férfiakat a rendőrök előállították, és velük szemben az elsődleges intézkedéseket megkezdték.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Ezt már olvasta!?

Az egyházfő hangsúlyozta, hogy a társadalom "szigorú a bűnössel, de gyenge a bűnnel szemben".

Olasz kényeztetés a belvárosban

Gianfranco Campanari közel negyven éve dolgozik a cipők világában, rajongása mindenkit magával ragad, aki betér a veszprémi cipő üzletébe.

Választás 2018 - A biztonság és a gyarapodás a tét

Porga Gyula polgármester a délelőtti órákban adta le szavazatát a családja körében a Botev iskolában. A voksolás után a döntéséről beszélt. 

Ne gyújtsa! Gyűjtse!

Konferenciával indította útjára szeptember 12-én „Ne gyújtsa! Gyűjtse!” elnevezésű közös kampányát a katasztrófavédelem és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. 

Dakar-győztesek a jövő heti veszprémi Hungarian Baja tereprali-versenyen

A résztvevők és a vendégek között Dakar-győztesek is lesznek a jövő pénteken és szombaton sorra kerülő 15. Hungarian Baja tereprali világkupa-versenyen, Veszprémben és környékén.

Bakony Média névjegykártya