19 személyi sérüléses baleset történt a megyében egy hét alatt Fotó: police.hu

19 személyi sérüléses baleset történt a megyében egy hét alatt

Írta:  police.hu augusztus 17 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A rendőrök az elmúlt héten 19 személyi sérüléses és 32 anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, és 33 ittas sofőrt állítottak elő.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2020. augusztus 10-én 0 órától 2020. augusztus 16-án 24 óráig összesen 51 közúti közlekedési baleset történt, melyek közül 19 végződött személyi sérüléssel. A balesetek során 7 esetben súlyos sérülések, míg 12 esetben könnyű sérülések keletkeztek. A személyi sérüléses balesetek részesei vagy okozói 2 esetben kerékpárosok, 2 esetben pedig motorkerékpárral közlekedők voltak.

A fenti időszakban 32 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására.

A Veszprém megyei rendőrök összesen 33 olyan járművezetővel szemben intézkedtek a héten, akiknél felmerült az ittasság gyanúja.

Az elmúlt időszakban több olyan közlekedési baleset történt, mely a szabálytalan előzések miatt következett be. Ezt a manővert kizárólag ott szabad végrehajtani, ahol azt nem tiltja közlekedési jelzőtábla, és biztosak lehetünk abban is, hogy az előzés sikeres lesz. Mielőtt járművével irányt változtat, mindig győződjön meg arról, hogy gépkocsija előzésébe nem kezdett-e bele más jármű, illetve elsőbbséget kell adnia a szemből érkezőknek! A balra kanyarodást végző és annak előzését megkezdő járművek esetén mindkét sofőrre vonatkoznak szabályok. A kanyarodó csak akkor kezdheti meg irányváltoztatását, ha meggyőződött arról, hogy őt nem előzik-e. Az előzni szándékozó pedig egy balra kanyarodó mellett csak jobbról haladhat el. Azért, hogy e szabályoknak mindkét fél eleget tudjon tenni, elengedhetetlenül szükséges az irányjelző, illetve a visszapillantó tükrök használata.

Ezt már olvasta!?

Indul a kátyúzási szezon a Magyar Közútnál

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. csütörtökön hivatalosan is lezárta a téli útüzemeltetési időszakot, ami november 10-e óta tartott.

Kisbusz borult az árokba Herendnél

Közúti közlekedési baleset történt Herend közelében hétfőn reggel. 

Szeptember elején jön a Veszprém-Balaton Filmpiknik

Szeptember 3-5. között rendezik meg a Veszprém-Balaton Filmpikniket, ahol az év legjobb magyar filmjeit ingyenesen nézheti meg a közönség.

A belföldi úti célok a legnépszerűbbek szilveszterkor

A húsz legnépszerűbb úti cél között mindössze hét külföldi van.

Bakony Média névjegykártya