Fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani az iskolák környékén szeptemberben Fotó: police.hu

Fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani az iskolák környékén szeptemberben

Írta:  police.hu szeptember 07 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A veszprémi rendőrök interaktív foglalkozás keretében adták át az elsősöknek Veszprém város ajándékát.

A rendőrök a közlekedési szempontból veszélyeztetett oktatási intézmények környékén 2020 szeptemberében is fokozott rendőri jelenlétet biztosítanak a reggeli érkezési és a délutáni távozási időpontokban Veszprémben, hogy a tanévkezdet időszakában a gyermekek védelmét és biztonságos közlekedésüket segítsék. Ennek oka egyrészről az, hogy a gyermekek a nyári szünidő során elszoknak az iskolába járással összefüggő tevékenységektől, ezért fokozott balesetveszélynek vannak kitéve, elsősorban az oktatási intézmények környékén. Másrészről a vakáció időszakában a gépjárművezetők is úgy közlekedhettek a városban, hogy a tanulók csoportos jelenlétével nem kellett számolniuk az utcákon. A napi rutinhoz történő visszatérés több napot, akár egy-két hetet is igénybe vehet, ezt az időszakot fedi le a rendőri jelenlét.

A megyeszékhelyen immár többéves hagyomány, hogy Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata minden első osztályos kisdiák részére a láthatóságukat fokozó terméket ajándékoz. Idén neonsárga, fényvisszaverő csíkkal is ellátott hátizsákkal lepte meg a város a legkisebbeket. A Veszprémi Balesetmegelőzési Bizottság titkára és a megelőzési előadó 2020. szeptember 2-án délelőtt a Deák Ferenc Általános Iskola elsőseit kereste fel, és a hátizsákok kiosztása előtt valamennyi osztályban elbeszélgettek a tanulókkal a közlekedésük biztonságát érintő legfontosabb témákról.
 

Ezt már olvasta!?

Kerüljön be az Alaptörvénybe a betelepítés tilalma

Ezt javasolja a Jobbik a választást követően.

Elkezdődött a karácsonyi fenyők begyűjtése

Kizárólag a lakótelepeken, illetve a tömbházas városrészekben indul gyűjtőjárat a fenyőfák összegyűjtésére.

Így álljunk neki új munkát keresni!

Azok számára, akik hosszú éveket, évtizedeket töltenek el egy munkahelyen, nem tudják, hogy hogyan is kezdjenek neki az álláskeresésnek.

Izgalmas titkokat rejt a Jókai utca

Az ügyességi feladatokat, vagy a logikai feladványokat szereti jobban? Egyre több embert ragadnak magukkal a szabadulós játékok.

Mérséklődik a csapadékhiány

Hétfőn délig számíthatunk váltakozó intenzítású csapadékra.

Bakony Média névjegykártya