Egy halálos kimenetelű baleset is történt a megyében a múlt héten

Írta:  police.hu szeptember 21 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A rendőrök az elmúlt héten 16 személyi sérüléses, közülük 1 halálos kimenetelű és 33 anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2020. szeptember 14-én 0 órától 2020. szeptember 20-án 24 óráig összesen 49 közúti közlekedési baleset történt, melyek közül 16 végződött személyi sérüléssel. Halálos kimenetelű baleset 1, súlyos sérüléses 2, könnyű sérüléssel végződő 13 történt. A fenti időszakban 33 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására. A közúti közlekedési balesetekben egy személy életét vesztette, három személy sérült meg súlyosan, tizenöt ember pedig nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A súlyos sérüléses balesetek részesei vagy okozói 9 esetben egy nyomon közlekedő járművek vezetői voltak. A Veszprém megyei rendőrök összesen 17 olyan járművezetővel szemben intézkedtek a fenti időszakban, akiknél felmerült az ittasság gyanúja.

A kerékpárosoknak, függetlenül attól, hogy a közúton való résztvételükhöz nem szükséges vezetői engedély, tisztában kell lenniük a KRESZ szabályaival. Biciklivel éjszaka és korlátozott látási viszonyok között lakott területen kívül csak abban az esetben közlekedhetnek, ha fényvisszaverő mellényt (ruházatot) viselnek. A bukósisak használata a fejsérülések elkerülése érdekében védelmet nyújthat egy esetlegesen bekövetkező baleset esetén. Elindulás előtt érdemes a kétkerekű kötelező tartozékainak meglétét és azok működőképességét ellenőrizni. Lakott területen belül csak akkor lehet kerékpáros közlekedés céljából igénybe venni a járdát, ha az úttest kerékpáros közlekedésre alkalmatlan, vagy ha azon a közlekedés egyébként is tilos. Ilyen esetben a járdán a gyalogosok zavarása nélkül, legfeljebb 10 km/h sebességgel szabad haladni. A bicikliseknek a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen a kétkerekűről le kell szállni és azt tolva – a gyalogosok közlekedésére vonatkozó szabályok szerint – lehet az úttesten áthaladni. Sok baleset oka a szabálytalan kanyarodás, ezért lényeges, hogy a forgalmi manőver megkezdése előtt a kerékpáros mindig nézzen hátra, és ne feledkezzen meg az irányjelzésről sem.

Ezt már olvasta!?

A migrációs nyomás minden kormányt arra szorít, hogy valamilyen megoldást találjon a helyzetre.

Több mint ötvenezer érdeklődő előtt.

Őzgidának segítettek

Gondoskodtak az anyjától elszakadt kisvad biztonságba helyezéséről.

Moziba visszük!

A Cinema City Balaton Plaza és a 8200.hu közös játékán ismét páros mozi belépőket nyerhetnek.

Három év alatt megnégyszereződött a mobil adatforgalom

Sokkal többet netezünk külföldről is.

Bakony Média névjegykártya