Sok baleset történt a megye útjain az elmúlt héten

Írta:  police.hu november 16 2020 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A rendőrök az elmúlt héten 8 személyi sérüléses és 19 anyagi káros közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2020. november 9-én 0 órától 2020. november 15-én 24 óráig összesen 8 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, melyből súlyos sérüléssel járó 1, könnyű sérüléssel végződő 7 volt. A közúti közlekedési balesetekben 1 személy súlyos, 9 fő pedig nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A fenti időszakban 19 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset jutott a rendőrség tudomására. A Veszprém megyei rendőrök összesen 8 olyan járművezetővel szemben intézkedtek, akiknél felmerült az ittasság gyanúja.

A 8-as számú főúton, Veszprém felől Ajka-Bakonygyepes irányába haladt személygépkocsival egy 20 éves ajkai férfi 2020. november 13-án 17 óra 55 perckor. A főút 73. kilométerszelvényében, Városlőd közelében az előtte haladó jármű előzésébe kezdett, melynek során áttért a vele szemben közlekedő autó sávjába. A szemből érkező jármű vezetője az ütközés elkerülése miatt jobbra kormányozta kocsiját, azonban érintőlegesen így is összeütköztek.

Az elkövető lassítás nélkül távozott a helyszínről. A baleset szemtanújának bejelentése alapján a rendőrök Ajkán intézkedtek a fiatal sofőrrel szemben, aki elismerte a baleset okozását. Ellene cserbenhagyás elkövetése miatt indult büntetőeljárás. A balesetben személyi sérülés nem történt.

Az elmúlt időszakban több olyan közlekedési baleset történt, mely a szabálytalan előzések miatt következett be. Ezt a manővert kizárólag ott szabad végrehajtani, ahol azt nem tiltja közlekedési jelzőtábla, és biztosak lehetünk abban is, hogy az előzés sikeres lesz. Mielőtt járművével irányt változtat, mindig győződjön meg arról, hogy gépkocsija előzésébe nem kezdett-e bele más jármű, illetve elsőbbséget kell adnia a szemből érkezőknek!

Előzés során mindig legyen körültekintő! A manővert csak abban az esetben kezdje meg, ha az előzés céljából igénybe venni kívánt forgalmi sáv olyan távolságban szabad, hogy - figyelemmel a két jármű sebessége közötti különbségre - az előzés a szembejövő forgalmat nem zavarja!

Ezt már olvasta!?

E-gázszámla a Főgáztól

Az E-gázszámla egyszerűsíti az ügyintézést és kényelmesebbé teszi a számlák kezelését.

Elismeréseket vettek át a rendőrök

A testi épségüket nem kímélve tették kötelességüket a napokban történt autós üldözés alkalmával.

Április közepéig kapják meg a nyugdíjasok a 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványokat

Vidéken is megkezdődött a nyugdíjasok 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványainak kézbesítése.

Az elmúlt öt év volt a Föld legmelegebb fél évtizede

Az elmúlt öt év volt a Föld legmelegebb fél évtizede az időjárási feljegyzések kezdete óta.

Fontos tudnivalók a kéményseprésről

November elejétől a korábbinál is nagyobb területen végzik a katasztrófavédelem kéményseprői a lakossági kémények tisztítását, ellenőrzését.

Bakony Média névjegykártya