Az év első kilenc hónapjában 69 543 gyerek született, 3251-gyel több, mint egy évvel korábban.

A nők egy része imád varrni. Régebben sokkal többen választották ezt a szabadidős tevékenységet. Ma már többféle hobbi közül válogathatunk, de azért még sokan gondolják azt, hogy a varrás egy remek hobbi. A varrás valóban egy kellemes kikapcsolódást ígér és csodálatosan felújíthatjuk az otthonunkat, amennyiben ez a kreatív tevékenység a hobbink, hiszen nagyon sok mindent varrhatunk a lakásunkba. Az új dekorációk pedig új színt visznek az otthonunkba és kicsit megújítják, felfrissítik otthonunk megjelenését.

Még két hónapig, december 15-éig érvényesek a veszélyhelyzet ideje alatt lejárt okmányok - közölte a Koronavírus Sajtóközpont csütörtökön a koronavirus.gov.hu oldalon.

 Az elvesztett, ellopott igazolvány online pótlását azonban csak az kérheti, akinek az újtípusú igazolványa nem tartalmaz tárolóelemet (chipet).

A 18 és 69 év közöttiek háromnegyede vásárol gyógyszereket, míg étrendkiegészítőket minden második, gyógyászati segédeszközöket pedig minden harmadik.

A karácsonyi időszakban a távol-keleti országokból érkező áruk szállítási ideje 6-8 hét is lehet.

Ugyancsak szeptember 30-ig kell benyújtaniuk a cégeknek és szervezeteknek éves beszámolójukat a bíróságokhoz, ezt még 177 ezren nem tették meg.

Életeket menthet a koronavírus-járvány második szakaszában.

A hadgyakorlatban 1500 ember és 500 jármű, köztük gyalogsági harcjárművek, páncélozott szállító harcjárművek és harckocsik vesznek részt.

Egyes vonalakon a menetjegy ára is csökken. Szeptember 28-tól nem kell gyorsvonati pótjegyet váltani a Székesfehérváron áthaladó vonatokra.

55 kilométernyi vasútvonal villamosítása zajlik Szabadbattyán és Balatonfüred között.

A MÁV-Start és a Volánbusz a napokban megjelent kormányrendelet értelmében hétfőtől tovább szigorítja a maszkhasználatot.

Az arc eltakarására a sál már nem lesz elegendő, szabályos maszkot kell viselni

Több helyen lesz kötelező a maszk használata. A koronavírus-teszt hatósági árát is meghatározták.

Leszállítják a maszk nélkül utazókat szeptember 15-től a Volánbusz és a MÁV-Start járműveiről - tájékoztatta a Volánbusz szerdán az MTI-t.

Erről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt pénteken, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A részvétel önkéntes, de fontos, hiszen egy-egy kitöltő közel 350 háztartást képvisel.

A koronavírusjárvány-helyzet alakulása miatt a járvány első hulláma idején alkalmazott határvédelmi szabályokhoz való visszatérésről döntött a kormány.

A forgalom a teljes útzár ideje alatt a régi 8. sz. főúton Várpalotán keresztül haladhat.

A koronavírus-járvány magyarországi alakulása eddig kedvező, jelenleg nem indokolt a digitális oktatással helyettesíteni a hagyományos oktatást.

1. oldal / 79

Ezt már olvasta!?

Célszerű nyáron kiadni a szabadságokat

A munkaerőhiány miatt a vállalatoknak a korábbinál nagyobb figyelmet kell szentelniük a szabadságok tervezésére. 

A bankok több tízezer ügyfele jelezte már, hogy tovább fizeti a hiteleit

A megkeresések folyamatosan érkeznek a pénzintézetekhez.

Jelentősen nő a bankkártya-elfogadóhelyek száma

Mindez a kormány modern elektronikus fizetési módok elterjedését célzó programjának segítségével jön létre - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium szombaton az MTI-vel.

Jövő tavasszal kezdik el építeni az új belvárosi körforgalmakat

Számos Veszprémbe tervezett beruházás pályázati előkészületei zajlanak jelenleg a városházán, amelyek beadásáról a következő közgyűlés dönt majd június végén.

Három tűzeset egy este alatt

Két kisebb kiterjedésű, valamint egy nagykiterjedésű szabadtéri tűzeset adott munkát a tűzoltóknak kedden Veszprém megyében.

Bakony Média névjegykártya