Blokkolhatják az Ubert

Írta:  MTI június 13 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Nem tartja jó iránynak az Uber magyarországi operatív vezetője az új technológiák betiltását.

Az Országgyűlés ugyanis elfogadta az engedély nélkül, személygépkocsival végzett személyszállító szolgáltatáshoz kapcsolódó jogkövetkezményekről szóló kormányzati törvényjavaslatot, amely blokkolhatóvá tette a jogellenesen működő taxiszolgáltatást kínáló oldalakat.

Nem tartja jó iránynak az Uber magyarországi operatív vezetője az új technológiák betiltását, blokkolását, "pusztán azért, mert azokat nem lehet beleerőszakolni az elavult szabályozás keretei közé". A cég hétfői közleményében Fekete Zoltán a parlament hétfői döntésére reagált.

Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón bejelentette, hogy tárcaközi bizottság jött létre a jogellenesen működő taxiszolgáltatások hatékonyabb kiszűrésére. A fejlesztési tárca a terület szabályozásának átfogó felülvizsgálatát is tervezi, amelyhez várják az érdekképviseletek és szakmai szervezetek észrevételeit.

Az Uber MTI-hez eljuttatott közleményében leszögezte, a cég Magyarországon továbbra is kitart álláspontja mellett, ezt véleménye szerint megerősíti az Európai Bizottság iránymutatása is, amely felhívja a tagállamok figyelmét, hogy ne a betiltást, hanem az ésszerű szabályozást válasszák a megosztáson alapuló gazdaság szereplői esetében. Az Uber eddig is nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy megfeleljen a szabályoknak: az autós partnerek kiváltották a személyszállítói engedélyeket és a magyar jogszabályoknak megfelelő számlát adnak - írták.

Az Uber továbbra is keresi a párbeszéd lehetőségét a döntéshozókkal annak reményében, hogy a jelenlegi, "idejétmúlt szabályozást" felváltsa egy modern, az új technológiákra szabott szabályozás, amely a fogyasztók érdekeit helyezi a középpontba. Az Uber továbbra is elkötelezett 150 ezer magyarországi felhasználója és 1200 autóspartnere iránt, és folytatja működését - olvasható a cég közleményében.

Ezt már olvasta!?

Ünnepi menetrend Veszprémben

Itt a 2018 decemberi ünnepi helyi járati menetrend

Elektromos töltőállomás létesült Veszprémben

Az MVM Partner Zrt-vel kötött stratégiai megállapodást a város.

Nagy ünnep a magyar kultúrában, mikor a BTF kitárja kapuit - hangsúlyozta a hangverseny előtti megnyitón Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár.

Nem adott cigarettát, ezért bántalmazták

Előzetes letartóztatásba kerültek a csoportos rablás gyanúsítottjai.

Csaknem öt és fél ezren jelentkeztek, közülük 4388 felelt meg a feltételeknek, és kezdheti meg tanulmányait februárban.

Na-Bed

Napi menük

HRCV
SzuperOptika