Két hét múlva kezdődik a Paloznaki Jazz Piknik

Írta:  MTI július 22 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Augusztus 4-én kezdődik a jubileumi, 5. Paloznaki Jazz Piknik.

Kkét színpadon tizenhárom fellépővel várják a látogatókat - mondta el a rendezvény kommunikációs vezetője az M1 aktuális csatorna műsorában pénteken. Budavári Dóra közölte: a jubileumot a francia St Germain egész estés koncertjével ünneplik a nulladik napon. Hozzátette: Mario Biondi betegség miatt lemondta fellépését, de ott lesz Paloznakon az Earth, Wind & Fire Experience feat. Al McKay formáció és "a magyar dzsesszélet színe-java". Ismertette: a piknik egy tájház udvarán tartott rendezvényből nőtte ki magát háromnapossá; tavaly már hatezren érkeztek a négyszáz lakosú faluba a koncertekre.

Budavári Dóra beszélt arról is, hogy a gasztronómiai felhozatal egyedi, és a borokra is nagy hangsúlyt helyeznek. Hangsúlyozta, azért szeretik a piknik elnevezést, mert a rendezvényen nincs fesztiváltömeg, jut hely mindenkinek.

Paloznak a Balaton-felvidéken található, mintegy tíz percre Balatonfüredtől. A piknik ideje alatt ingyenese buszokat indítanak a környező településekre, hogy könnyebb legyen a közlekedés és a szállások megközelítése - közölte a kommunikációs vezető.

A pikniket augusztus 4. és 6. között rendezik.

Ezt már olvasta!?

Jelentős melegedés az Északi-sarkvidék közelében

Az Északi-sarkvidékhez közeli szárazföldi területeken 6-7 Celsius-fokkal mértek magasabb hőmérsékletet idén a hosszú távú átlagnál.

Munkaerő-piaci igényekre hangolódott az egyetem

Közel 216 millió forint támogatással valósult meg a projekt.

Öt éve nem volt ennyire hideg

Szombat reggel a Pest megyei Tésán -23,7 fokot rögzített az automata, vasárnap még hidegebb lehet. Veszprémben 10°C-kal melegebb volt. 

Hatályba lép az a kormányrendelet, amely rögzíti a fizetésiszámla-váltás feltételeit és határidőit. 

Nyári szünet a bíróságokon

Pénteken kezdődik és augusztus 19-én ér véget a nyári ítélkezési szünet az ország bíróságain.

Na-Bed