Megnyílt az ARC kiállítás az Ötvenhatosok terén

Írta:  MTI szeptember 09 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A péntektől szeptember 25-ig látható kiállítás alkotói ebben az évben a Hol jár az eszed? kérdésre adták meg válaszaikat.

A 16. ARC pályázatra 900 pályázó küldte be munkáját, közülük a zsűri 85-öt állított ki óriásplakát formájában a téren - mondta el a pénteki díjátadóval egybekötött budapesti megnyitón Geszti Péter, az ARC egyik alapítója.

A pályázat első díját idén Kálmán Kristóf és Putz Patrik Elvesztette enyém jellegét című alkotása kapta, a második helyezett Tóth Györgyi Arculat című munkája, a harmadik pedig Kelemen Orsolya Bocsánat című plakátja lett. A legkedélyborzolóbb alkotásnak járó idei Borz-díjat újra Gutema Dávid vehette át, A fiataloké a jövő? című munkájáért.

A marketing szempontból legjobb megoldást nyújtó alkotónak járó különdíjat Kovács Emese Overthinking című pályamunkája nyerte el, a legfrappánsabb szöveges ötletnek járó díjat pedig Pásztor Dániel Szerencsekerék című munkája kapta.

Geszti Péter elmondta, hogy a fő témát ebben az évben két ARC+ kiírás is kiegészítette. A Sugárveszély, vagy tavaszi szél? témagazdája az Energiaklub volt, aki arra kérte a pályázókat, hogy Paks II visszásságait mutassák be egy olyan korban, amikor a világ számos részén leáldozik az atomkorszak ideje és helyére a fenntartható zöldenergiák lépnek. Ebben a kategóriában a kiírók Tóth Györgyi Figyi című képét díjazták.

A Magyar Szélenergia Ipari Társaság Tavaszi különdíját Petrók György vihette haza Ki fizet a végén? című alkotásáért, a Greenpeace különdíját pedig Magyar Szilárd nyerte Atom és Jerry című plakátjáért.

A másik témát Maciarc címmel a MACI - Magyar Civilszervezetek és a MagNet Civil Kapcsolatok Program hirdette meg magyar civilszervezetek és kreatív ügynökségek számára. A felhívásban a civilek adták a plakát tartalmát, a kreatívok pedig képi formába öntötték azt. A zsűri az Amnesty International, az Autistic Art Alapítvány, a Budapest Pride, a Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítvány, az Energiaklub, a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány, a Gyermekétkeztetési Alapítvány, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége, valamint a Neo Magyar Segítőkutya Egyesület plakátját díjazta és állította ki.

A közönségdíjért még versenyben vannak a pályamunkák, amelyekre az ARC Facebook-oldalán lehet szavazni, az eredményhirdetés október 5-én lesz.

Ezt már olvasta!?

Kedden is extrém UV-B sugárzás várható - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Két hétre bezárt a Fricska

Nem önszántukból mentek pihenőre. Közösségi oldalukon osztották meg, hogy miért kellett bezárni Veszrém egyik kedvenc helyét.

Új épület, új funkciók

Ismeri azt az épületet az Ádám Iván utca elején, ahol az orvosi rendelő volt? Na azt már elbontották.

Fabódé égett a Jutasi úton

Kigyulladt egy körülbelül tíz négyzetméteres fabódé Veszprémben, a Jutasi úton szerdán délelőtt. 

Együttműködési megállapodást kötött a MÁV-Start és az északnyugat-magyarországi busztársaság

Cél a régió közösségi közlekedési színvonalának emelése, a párhuzamosságok megszüntetése.

Na-Bed