Botrányos körülmények a parti büfében Illusztráció

Botrányos körülmények a parti büfében

Írta:  8200 Veszprém szeptember 29 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A szeptemberi nyárias melegben is folytatták a Balaton-parti ellenőrzéseket a NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei.

Hétvégén egy meleg ételeket, hűtött alkoholos és alkoholmentes italokat kínáló szezonális büfébe tértek be az ellenőrök. A turistákkal, fürdőzőkkel teli, frekventált üdülőhelyen a revizorok a próbavásárláskor pénztárgépes nyugta helyett kézi nyugtát kaptak - tájékoztatott a Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóság.

Mint kiderült, azért nem használtak pénztárgépet a büfében, mert a vállalkozó adószámát már törölte a hivatal egy korábbi súlyos szabálytalanság miatt, így a gép működését blokkolták.
 
Az adóellenőrök a vendéglátóhely konyhájában is vizsgálódtak. A feltűnően koszos, elhanyagolt helyiség látványa a sokat próbált ellenőröket is megdöbbentette. Ráadásul a szakácsot sem jelentette be a büfés.

A revizorok nemcsak a pénzügyőröket értesítették jövedéki ellenőrzés céljából, hanem a Veszprémi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály szakembereit is.

A büfé üzemeltetője a szezonban már nem először hibázott, így több milliós bírságra számíthat. A konyhát az áldatlan állapotok és a sorozatos szabálytalanság miatt be kellett zárni. 

Ezt már olvasta!?

Helyenként annyi eső zúdult néhány óra alatt mint amennyi egyébként egész decemberben szokott.

Ötven kiállító "küzdött" a munkavállalókért

Negyedik alkalommal tartották meg a Napló Állásbörzét kedden a Veszprém Arénában.

A búcsúztatást a pénteken 84 évesen elhunyt író otthonától nem messze fekvő Sforza-kastély udvarán tartották.

Üzemelnek a tűzcsapra szerelt ivócsapok

Másodfokú hőségriasztás van érvényben Veszprémben. Jól esik a felfrissülés.

Újra UniFest

Mindenki számára nyitott, összművészeti ifjúsági kulturális fesztivált rendeznek a Pannon Egyetemen október 9. és 15. között.

Na-Bed