Botrányos körülmények a parti büfében Illusztráció

Botrányos körülmények a parti büfében

Írta:  8200 Veszprém szeptember 29 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A szeptemberi nyárias melegben is folytatták a Balaton-parti ellenőrzéseket a NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei.

Hétvégén egy meleg ételeket, hűtött alkoholos és alkoholmentes italokat kínáló szezonális büfébe tértek be az ellenőrök. A turistákkal, fürdőzőkkel teli, frekventált üdülőhelyen a revizorok a próbavásárláskor pénztárgépes nyugta helyett kézi nyugtát kaptak - tájékoztatott a Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóság.

Mint kiderült, azért nem használtak pénztárgépet a büfében, mert a vállalkozó adószámát már törölte a hivatal egy korábbi súlyos szabálytalanság miatt, így a gép működését blokkolták.
 
Az adóellenőrök a vendéglátóhely konyhájában is vizsgálódtak. A feltűnően koszos, elhanyagolt helyiség látványa a sokat próbált ellenőröket is megdöbbentette. Ráadásul a szakácsot sem jelentette be a büfés.

A revizorok nemcsak a pénzügyőröket értesítették jövedéki ellenőrzés céljából, hanem a Veszprémi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály szakembereit is.

A büfé üzemeltetője a szezonban már nem először hibázott, így több milliós bírságra számíthat. A konyhát az áldatlan állapotok és a sorozatos szabálytalanság miatt be kellett zárni. 

Ezt már olvasta!?

Jótékonysági bálra készülnek

„Jót tenni könnyű, ha sokan segítenek” - ez lesz a mottója a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesület idei jótékonysági gálaestjének.

Baleset Csopak határában

Összeütközött három személyautó szombat kora délután Veszprém megyében, a 73-as főúton, Csopak határában.

2015 egészét tekintve átlagosan 308 ezer volt a munkanélküliek száma, 35 ezerrel kevesebb, mint 2014-ben.

Véget ért a parlagfű-szezon

A parlagfű virágzása és pollenszórása befejeződött - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) az MTI-vel kedden.

Jelentősen bővül a bőlcsődei férőhelyek száma

Az Aprófalvi Bőlcsőde két új csoportszobával bővül hamarosan, a munkálatokat ezekben a napokban kezdik el.

Na-Bed