Botrányos körülmények a parti büfében Illusztráció

Botrányos körülmények a parti büfében

Írta:  8200 Veszprém szeptember 29 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A szeptemberi nyárias melegben is folytatták a Balaton-parti ellenőrzéseket a NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei.

Hétvégén egy meleg ételeket, hűtött alkoholos és alkoholmentes italokat kínáló szezonális büfébe tértek be az ellenőrök. A turistákkal, fürdőzőkkel teli, frekventált üdülőhelyen a revizorok a próbavásárláskor pénztárgépes nyugta helyett kézi nyugtát kaptak - tájékoztatott a Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóság.

Mint kiderült, azért nem használtak pénztárgépet a büfében, mert a vállalkozó adószámát már törölte a hivatal egy korábbi súlyos szabálytalanság miatt, így a gép működését blokkolták.
 
Az adóellenőrök a vendéglátóhely konyhájában is vizsgálódtak. A feltűnően koszos, elhanyagolt helyiség látványa a sokat próbált ellenőröket is megdöbbentette. Ráadásul a szakácsot sem jelentette be a büfés.

A revizorok nemcsak a pénzügyőröket értesítették jövedéki ellenőrzés céljából, hanem a Veszprémi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály szakembereit is.

A büfé üzemeltetője a szezonban már nem először hibázott, így több milliós bírságra számíthat. A konyhát az áldatlan állapotok és a sorozatos szabálytalanság miatt be kellett zárni. 

Ezt már olvasta!?

Átlagosra mérséklődött a meleg

Az átvonuló hidegfront mögött az eddigieknél hűvösebb levegő érkezett fölénk.

Határidőre megérkeztek a tankönyvek az iskolákba

A Magyar Posta 1746 településre, 4103 iskolába szállította el a tankönyveket.

Dakar-győztesek a jövő heti veszprémi Hungarian Baja tereprali-versenyen

A résztvevők és a vendégek között Dakar-győztesek is lesznek a jövő pénteken és szombaton sorra kerülő 15. Hungarian Baja tereprali világkupa-versenyen, Veszprémben és környékén.

Kiaknázásra váró lehetőségek

2020-ig lesz lehetőség vissza nem térítendő uniós támogatások megszerzésére. Szakmai fórumot tartottak, mit ajánlanak addig is a vállalkozóknak.

Na-Bed