Kampány indul a színházba járás népszerűsítéséért

Írta:  MTI október 03 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Színházba mentem! szlogennel kampányt indít a Magyar Teátrumi Társaság (MTT) a színházba járás népszerűsítéséért.

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megvalósuló program célja a színházba járás népszerűsítése a fiatalok körében, és a kíváncsiság felkeltése azokban is, akik nem, vagy csak ritkán választják ezt a szórakozási formát - hangzott el a kampányt elindító hétfői sajtótájékoztatón.

Szabó László, az MTT titkára elmondta: 12 művész, sportoló, népszerű közéleti személyiségek vállalta a feladatot, hogy a színházba járást népszerűsíti. A marketingkampány során számos különböző eszközzel - köztük hat kisfilmmel, köztéri hirdetésekkel, rádió spottal - hívják fel a figyelmet a színházi évadra. Mobilalkalmazás is készült, amelyen belül játékra is hívják a közönséget. Emellett létrehozták a szinhazbamentem.hu weboldalt és egy, az IMDb-hez hasonló átfogó színházi adatbázist, a Hungarian Theatre Database elnevezéssel, htdb.hu címen. A jelenleg épülő adatbázisban az összes színházi szakember adatlapját szeretnék megjeleníteni komplex tájékoztatást adva a magyar színházi világról.

A kampány kisfilmjeiben és plakátjain Györgyi Anna, Lovas Rozi, Szarvas József, Száraz Dénes, Járai Máté színművész, Szente Vajk színművész, rendező, Lackfi János költő, író, műfordító, Rúzsa Magdi énekesnő, Varga Katalin paralimpikon kajakos, Kiss Gergely vízilabdázó, Kovács András Péter humorista és Kristóf Krisztián zsonglőr szerepel.

A 30 másodperces kisfilmek különböző szlogenekkel, üzenetekkel - a színház élmény, nevetés, varázslat, kapcsolat, játék, költészet - népszerűsítik a színházba járást.

A citylight plakátok 18 megyében, 16 városban és Budapest 12 kerületében, csaknem 120 helyen lesznek láthatók.

Ezt már olvasta!?

Leeresztik a Balaton víztöbbletét

Megkezdték a Balaton víztöbbletének leeresztését - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság szerdán az MTI-vel.

Eltévedtek a Bakonyban

A Zirci Rendőrőrs munkatársai a társszervek segítségével egy órán belül megtalálták a hétvégén eltévedt turistákat.

Szakképzési tanévzáró

Minél előbb eredményeket kell felmutatni a szakképzés területén, mert a szakemberhiány már most is problémát okoz az országban.

Stabil a tankerület működése

Tevékenységük bemutatására hívott össze háttérbeszélgetést a Veszprémi Tankerületi Központ kedden, ahol az elmúlt közel egy évet értékelték.

Közös út, közös jövő!

A fenntartható városi közlekedés népszerűsítése a célja az Európai Mobilitási Hét programsorozatnak, amihez idén is csatlakozott Veszprém.

Bakony Média névjegykártya