Erdészeti irodaépületet adtak át a Bakonyban

Írta:  MTI november 02 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A bakonyi tájba illő, építészeti hagyományokat is alkalmazó épület 56 millió forintból készült el.

Az erdők javait nem kizsákmányolva, szigorúan csak gazdasági szemléletmód alapján felhasználva kell gyarapítani, hanem ezek jóléti, szociális feladatait is erősíteni kell - hangsúlyozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerdán a Veszprém megyei Olaszfalu melletti Alsóperén, ahol átadták a Verga Zrt. Királyszállási Erdészetének kétszáz négyzetméteres irodaépületét. A bakonyi tájba illő, építészeti hagyományokat is alkalmazó épület 56 millió forintból készült el.

A miniszter elmondta: a beruházás nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az erdőgazdaság dolgozói méltó, 21. századi körülmények között tudják végezni munkájukat. Kiemelte: az ország félreesőbb, főutaktól távolabbi részein is szükségesek a fejlesztések, a beruházás pedig annak is jó példája, hogy a veszprémi erdőgazdaság vezetése odafigyel a rábízott javakra, "gondos gazda módjára sáfárkodik" velük. Az elmúlt években kilátók, erdei iskolák, tanösvények, táborhelyek, erdei kerékpárutak és pihenőhelyek létesültek itt, ez összhangban van a kormány filozófiájával is - mondta Fazekas Sándor.

Schumacher István, a Verga Zrt. vezérigazgatója elmondta: a társaság közel ötvenezer hektár állami erdőterületen gazdálkodik. A saját forrásból megvalósított beruházásban egy kétszintes 200 négyzetméter összterületű, 500 négyzetméteres területen fekvő új épületet alakítottak ki parkolókkal, parkosítással. 

Ezt már olvasta!?

Baleset Veszprém határában

Az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel járó és három anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök Veszprémben.

A polgári és a közösségi erényeket egyaránt szem előtt kell tartani

A Pannon Egyetem és Veszprém városa közös újévi ünnepséget tartott szombaton.

Elhunyt Kertész Imre

Életének 87. évében hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Kertész Imre.

Hamis adathalász levélre figyelmeztet az OTP

Az OTP Bankra hivatkozva próbálnak ismeretlenek adathalász levélben személyes adatokat megszerezni internetbelépéshez.

Mozgalmas nyár áll a Pannon Várszínház előtt

Mintegy ötven előadást tart a nyár folyamán a veszprémi Pannon Várszínház.

Na-Bed

Napi menük

HRCV
SzuperOptika