Erdészeti irodaépületet adtak át a Bakonyban

Írta:  MTI november 02 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A bakonyi tájba illő, építészeti hagyományokat is alkalmazó épület 56 millió forintból készült el.

Az erdők javait nem kizsákmányolva, szigorúan csak gazdasági szemléletmód alapján felhasználva kell gyarapítani, hanem ezek jóléti, szociális feladatait is erősíteni kell - hangsúlyozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerdán a Veszprém megyei Olaszfalu melletti Alsóperén, ahol átadták a Verga Zrt. Királyszállási Erdészetének kétszáz négyzetméteres irodaépületét. A bakonyi tájba illő, építészeti hagyományokat is alkalmazó épület 56 millió forintból készült el.

A miniszter elmondta: a beruházás nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az erdőgazdaság dolgozói méltó, 21. századi körülmények között tudják végezni munkájukat. Kiemelte: az ország félreesőbb, főutaktól távolabbi részein is szükségesek a fejlesztések, a beruházás pedig annak is jó példája, hogy a veszprémi erdőgazdaság vezetése odafigyel a rábízott javakra, "gondos gazda módjára sáfárkodik" velük. Az elmúlt években kilátók, erdei iskolák, tanösvények, táborhelyek, erdei kerékpárutak és pihenőhelyek létesültek itt, ez összhangban van a kormány filozófiájával is - mondta Fazekas Sándor.

Schumacher István, a Verga Zrt. vezérigazgatója elmondta: a társaság közel ötvenezer hektár állami erdőterületen gazdálkodik. A saját forrásból megvalósított beruházásban egy kétszintes 200 négyzetméter összterületű, 500 négyzetméteres területen fekvő új épületet alakítottak ki parkolókkal, parkosítással. 

Ezt már olvasta!?

Gyalogtúra az együttműködés jegyében

Roma származású diákokat vittek kirándulni a veszprémi rendőrök.

Csökkent a természetes népességfogyás az első kilenc hónapban

A halálozások lényegesen csökkentek 2015 azonos időszakához képest.

Alvás közben fosztotta ki áldozatát

A 33 éves, Veszprémben élő B. A. több alkalommal lopással is próbálkozott üzletekben.

Rihanna, a Muse és Manu Chao az idei sztárfellépő

Szerdán a mínusz egyedik nappal megkezdődik a Sziget fesztivál.

Drágulnak az üzemanyagok

A Mol bruttó 5 forinttal emeli a 95-ös benzin és bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán - értesült piaci forrásokból hétfőn az MTI.

Na-Bed