Megszűnt az ammóniaszivárgás Pétfürdőn Illusztráció: Google Maps

Megszűnt az ammóniaszivárgás Pétfürdőn

Írta:  MTI november 05 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Egy tartály egyik vezetéke sérült meg.

Megszűnt az ammóniaszivárgás Pétfürdőn, az érintett üzem területén kívül veszélyes anyagot nem mutatott ki a katasztrófavédelmi mobil labor - közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szombat reggel az MTI-vel. Helt Ákos elmondta: hajnali négy óra után riasztották munkatársaikat egy pétfürdői üzemhez, ahol egy tartály egyik vezetéke sérült meg, és abból ammónia szivárgott. Tájékoztatása szerint a létesítményi, valamint a pétfürdői, balatonfűzfői és veszprémi tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával majdnem húszan dolgoztak a helyszínen. Porlasztott vízsugárral hígították a szivárgó gázt, és a szakemberek rövid időn belül megszüntették a szivárgást.

A katasztrófavédelem kora reggeli tájékoztatása szerint egy négy köbméteres tartályból körülbelül egy köbméternyi ammónia kerülhetett ki az üzembe. A szóvivő közölte: a katasztrófavédelmi mobil labor folyamatosan méréseket végzett a településen, de az üzem területén kívül veszélyes anyagot nem mutattak ki, így nem kellett intézkedni a lakosság védelmében.

Az üzemzavar az MTI információi szerint a Nitrogénművek Zrt. területén történt, az értesülést sem a katasztrófavédelmi szóvivő, sem a vállalat nem erősítette meg. 

Ezt már olvasta!?

Klasszikus esküvő, natúr színekkel

Negyedik alkalommal rendezték meg a Mr. és Mrs. Esküvő Kiállítás Veszprémben, aminek új helyszín, az Agóra adott otthont a hétvégén.

Így kerülje el a rossz élményeket karácsony közeledtével

Egy kis odafigyeléssel rengeteg kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat. A bevásárlások során vigyázzunk értékeinkre!

A fejlesztések a menetrendszerűség, valamint a kerékpár szállítás mennyiségének, minőségének javítását szolgálják.

Legtöbbet tették Veszprémért

Pro Urben érdemérmek ünnepélyes átadásának adott helyet a városháza Kossuth-terme hétfőn délután.

A veszprémiek István és Gizella örökösei

Sajátunknak érezzük ezt az ünnep, ahogy Szent István király és Gizella királyné hagyományát is, amely meghatározza történelmi tudatunkat, identitásunkat.

Na-Bed