Megszűnt az ammóniaszivárgás Pétfürdőn Illusztráció: Google Maps

Megszűnt az ammóniaszivárgás Pétfürdőn

Írta:  MTI november 05 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Egy tartály egyik vezetéke sérült meg.

Megszűnt az ammóniaszivárgás Pétfürdőn, az érintett üzem területén kívül veszélyes anyagot nem mutatott ki a katasztrófavédelmi mobil labor - közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szombat reggel az MTI-vel. Helt Ákos elmondta: hajnali négy óra után riasztották munkatársaikat egy pétfürdői üzemhez, ahol egy tartály egyik vezetéke sérült meg, és abból ammónia szivárgott. Tájékoztatása szerint a létesítményi, valamint a pétfürdői, balatonfűzfői és veszprémi tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával majdnem húszan dolgoztak a helyszínen. Porlasztott vízsugárral hígították a szivárgó gázt, és a szakemberek rövid időn belül megszüntették a szivárgást.

A katasztrófavédelem kora reggeli tájékoztatása szerint egy négy köbméteres tartályból körülbelül egy köbméternyi ammónia kerülhetett ki az üzembe. A szóvivő közölte: a katasztrófavédelmi mobil labor folyamatosan méréseket végzett a településen, de az üzem területén kívül veszélyes anyagot nem mutattak ki, így nem kellett intézkedni a lakosság védelmében.

Az üzemzavar az MTI információi szerint a Nitrogénművek Zrt. területén történt, az értesülést sem a katasztrófavédelmi szóvivő, sem a vállalat nem erősítette meg. 

Ezt már olvasta!?

Rekordot döntött az áramfogyasztás

A december 8-án mért 6749 megawatt az eddigi legmagasabb rendszerterhelési adat Magyarországon.

Közel a lélektani határ

Emeli bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 2 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült az MTI piaci forrásokból.

Eurovíziós Dalfesztivál - Freddie döntős

Bejutott Freddie (Fehérvári Gábor Alfréd) és a Pioneer című dal a 61. Eurovíziós Dalfesztivál fináléjába kedden este Stockholmban.

Ezekre nagyon ügyeljünk fürdőzéskor

A nyári melegben aligha találni kellemesebb felüdülést a hűsítő hullámok között való fürdőzésénél.

A szomszédból lopták az áramot

A veszprémi rendőrök elfogtak egy 46 éves és egy 41 éves férfit, akik illegálisan jutottak áramhoz a gyanú szerint.

Na-Bed