Megszűnt az ammóniaszivárgás Pétfürdőn Illusztráció: Google Maps

Megszűnt az ammóniaszivárgás Pétfürdőn

Írta:  MTI november 05 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Egy tartály egyik vezetéke sérült meg.

Megszűnt az ammóniaszivárgás Pétfürdőn, az érintett üzem területén kívül veszélyes anyagot nem mutatott ki a katasztrófavédelmi mobil labor - közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szombat reggel az MTI-vel. Helt Ákos elmondta: hajnali négy óra után riasztották munkatársaikat egy pétfürdői üzemhez, ahol egy tartály egyik vezetéke sérült meg, és abból ammónia szivárgott. Tájékoztatása szerint a létesítményi, valamint a pétfürdői, balatonfűzfői és veszprémi tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával majdnem húszan dolgoztak a helyszínen. Porlasztott vízsugárral hígították a szivárgó gázt, és a szakemberek rövid időn belül megszüntették a szivárgást.

A katasztrófavédelem kora reggeli tájékoztatása szerint egy négy köbméteres tartályból körülbelül egy köbméternyi ammónia kerülhetett ki az üzembe. A szóvivő közölte: a katasztrófavédelmi mobil labor folyamatosan méréseket végzett a településen, de az üzem területén kívül veszélyes anyagot nem mutattak ki, így nem kellett intézkedni a lakosság védelmében.

Az üzemzavar az MTI információi szerint a Nitrogénművek Zrt. területén történt, az értesülést sem a katasztrófavédelmi szóvivő, sem a vállalat nem erősítette meg. 

Ezt már olvasta!?

Javuló anyagi helyzetre számítanak a magyarok

A magyarok 35 százaléka számít javulásra a saját költségvetése terén a következő egy év során. Tavaly ez a szám még csak 30 százalék körül volt.

Folyamatosan zajlik a viharkárok felszámolása

Eddig összesen mintegy negyven alkalommal kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak káreseményeknél Veszprém megyében.

Sok ittas vezető bukott le a hétvégén

Összesen 14 járművezetőnél jelzett alkoholfogyasztást a szonda 2016. szeptember 30. és október 2. között Veszprém megyében.

Lakástűz volt Városlődön, egy ember meghalt

Az összeégett holtestek a tűzoltók találták meg. 

A kéménytüzek megelőzésére figyelmeztetnek

Bár a hivatalos fűtési szezon csak október 15-én kezdődik, a hidegre fordult idő miatt sok háztartásban már fűteni kezdtek.

Na-Bed

Napi menük

HRCV
SzuperOptika