Megszűnt az ammóniaszivárgás Pétfürdőn Illusztráció: Google Maps

Megszűnt az ammóniaszivárgás Pétfürdőn

Írta:  MTI november 05 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Egy tartály egyik vezetéke sérült meg.

Megszűnt az ammóniaszivárgás Pétfürdőn, az érintett üzem területén kívül veszélyes anyagot nem mutatott ki a katasztrófavédelmi mobil labor - közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szombat reggel az MTI-vel. Helt Ákos elmondta: hajnali négy óra után riasztották munkatársaikat egy pétfürdői üzemhez, ahol egy tartály egyik vezetéke sérült meg, és abból ammónia szivárgott. Tájékoztatása szerint a létesítményi, valamint a pétfürdői, balatonfűzfői és veszprémi tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával majdnem húszan dolgoztak a helyszínen. Porlasztott vízsugárral hígították a szivárgó gázt, és a szakemberek rövid időn belül megszüntették a szivárgást.

A katasztrófavédelem kora reggeli tájékoztatása szerint egy négy köbméteres tartályból körülbelül egy köbméternyi ammónia kerülhetett ki az üzembe. A szóvivő közölte: a katasztrófavédelmi mobil labor folyamatosan méréseket végzett a településen, de az üzem területén kívül veszélyes anyagot nem mutattak ki, így nem kellett intézkedni a lakosság védelmében.

Az üzemzavar az MTI információi szerint a Nitrogénművek Zrt. területén történt, az értesülést sem a katasztrófavédelmi szóvivő, sem a vállalat nem erősítette meg. 

Ezt már olvasta!?

Négymillió emberről veszik le a terhet a szja-bevallás elkészítésével

Az ügyfélkapuval rendelkezők március 15. után nézhetik meg webes felületen az adóhivatal által elkészített szja-bevallási tervezetet.

Körültekintően használjuk az utcai tűzijátékokat

Egyes pirotechnikai eszközöket már december 28-tól fel lehet használni közterületeken, petárdázni azonban továbbra is tilos.

Csökken az üzemanyagok ára

Csökkenti az üzemanyagok literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt., a 95-ös benzin és a gázolaj ára bruttó 3-3 forinttal mérséklődik pénteken - értesült piaci forrásokból szerdán az MTI.

Moziba visszük!

A Cinema City Balaton Plaza és a 8200.hu közös játékán ismét páros mozi belépőket nyerhetnek.

Berobban a nyár

Már hétfőn is megközelíti a 30°C-ot a hőmérséklet, de ennél még melegebb lesz a héten. Ezzel együtt erős UV-B sugárzásra figyelmeztetnek.

Na-Bed