Megtévesztő nyereményjátékokra figyelmeztet a Lidl és a Penny Market

Írta:  MTI november 18 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

A Facebook-on éltek vissza a cégek neveivel.

A Lidl Facebook-oldalán arra figyelmeztet, hogy a közösségi oldalon megjelent 30 000 forint értékű vásárlási utalványos játék, illetve bármilyen emelt díjas telefonszámhoz kapcsolódó kezdeményezés nem tartozik a céghez. Ezért arra kérik a vásárlókat, hogy ne osszák meg a játékot, és semmilyen utasítását ne kövessék. Minden valós Lidl-nyereményjátékról kizárólag a társaság hivatalos Facebook-oldalán található információ - hangsúlyozták.

A Penny Market figyelmeztetése szerint a http://uy4offers.com/pennymhu/ linken olyan játék érhető el, amely megtévesztő, jogellenes. A Facebook alapelveibe, felhasználási feltételeibe is ütköző módon olyan látszatot kelt, mintha azt a társaság szervezné, valamint hogy a játék során nyereményeket adtak, illetve adnak át - közölte a Penny.

A linken található játékot nem a Penny Market Kft. szervezte, a játékhoz és az abban ígért, illetve a látszólag átadott nyereményekhez semmilyen módon nem köthető a társaság - hangsúlyozták. Jelezték azt is, hogy a társaság nevével, jó hírnevével visszaélő ismeretlen személyek ellen a szükséges jogi lépéseket megteszik, mivel az oldalt létrehozók jogosulatlanul felhasználták a Penny Market Kft. nevét.

A Penny is azt kéri a vásárlóktól, hogy a linket semmiképpen se használják, a Penny Market Kft. által szervezett nyereményjátékokról a www.penny.hu oldalon adnak hiteles tájékoztatást.

Ezt már olvasta!?

Rálőtt a szomszéd macskájára

 Az 59 éves férfi ellen indított állatkínzás vétség és lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett miatt indított nyomozást a rendőrség. 

Most ingyenesen tehetjük biztonságosabbá közlekedésünket

Ebben az időszakban a sofőrök felelőssége, hogy felkészítésék járművüket megváltozott út- és fényviszonyokra.

Tíz százalékkal több e-matricát vettek idén nyáron, mint tavaly

Idén a heti autópálya matrica vásárlása öt százalékkal visszaesett, de a többi nőtt, az éves például 16 százalékkal.

A fűtési szezon vége nem jelent feltétlen biztonságot

Az elmúlt években végzett megelőző tevékenység ellenére nőtt a szén-monoxid-mérgezéssel összefüggő halálesetek száma Veszprém megyében. 

Helyenként annyi eső zúdult néhány óra alatt mint amennyi egyébként egész decemberben szokott.

Bakony Média névjegykártya