Első síhétvége Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Első síhétvége

Írta:  8200 Veszprém december 09 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Több mint 1115 méter hosszan élvezhetik a pályát a sport szerelmesei az eplényi síarénában ezen a hétvégén.

Új étteremmel és sportbolttal, megújult kölcsönzővel várják a téli sport szerelmeseit a síarénában - tájékoztatta az MTI-t a közelmúltban a Síaréna Kft. cégvezetője. Mint Ebele Bálint elmondta, november utolsó napjaiban már megkezdték a hóágyúzást. 44 hóágyú működik Eplényben, amelyekkel óránként összesen 600 köbméter havat lehet gyártani, így néhány hideg nap elegendő a fő sípálya és a tanulópálya behavazásához.

Az idei szezonban több újdonsággal is találkozhatnak az Eplénybe látogató sízők - jegyezte meg a cégvezető. Többek között változott a létesítmény neve, Intersport Síaréna Eplény néven működik tovább, valamint a korábbi vendéglátóhelyek mellett épült egy új étterem, amely száz főnek biztosít fedett ülőhelyet - közölte.

Új épületbe költözik és teljesen megújul a síkölcsönző, amelynek bővül a kínálata. A régi kölcsönző helyén kialakított sportboltban a síeléshez szükséges kiegészítőket lehet majd vásárolni.

A korábbi években működő négyüléses, a három csákányos felvonó és az oktatólift az idei szezonban is várja a sízőket, működik majd a síiskola és közlekednek a síbuszok - fűzte hozzá.

Ebele Bálint elmondta: kedvező téli időjárás esetén a síarénában összesen 8 pályán lehet sízni összesen 7,5 kilométer hosszan. 

Péntekre virradóra a hóágyúzásoknak köszönhetően völgyben több mint 50 cm hóvastagság található, míg a hegyen 45 cm - közölte a pálya üzemeltetője a közösségi oldalon. Bővebb információ itt olvasható.

Ezt már olvasta!?

Így utazhatunk az ünnepek alatt Veszprémben

December 24-én 16.00 óráig közlekednek a helyi járatok menetrend szerint.

Három lépésben 50 százalékos, illetve egyszeri 30 százalékos béremelést kapnak.

Hétfőn jelenik meg a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) elektromos töltőállomások létesítésére kiírt pályázata.

A megközelítőleg 5 millió forint értékű szeszt Győr-Moson-Sopron megye egyik településén, egy szeszfőzde mögötti raktárban találták.

Csökken az üzemanyagok ára

A Mol bruttó 2 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és bruttó 6 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán - értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.

Na-Bed