Első síhétvége Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Első síhétvége

Írta:  8200 Veszprém december 09 2016 Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret növelése

Több mint 1115 méter hosszan élvezhetik a pályát a sport szerelmesei az eplényi síarénában ezen a hétvégén.

Új étteremmel és sportbolttal, megújult kölcsönzővel várják a téli sport szerelmeseit a síarénában - tájékoztatta az MTI-t a közelmúltban a Síaréna Kft. cégvezetője. Mint Ebele Bálint elmondta, november utolsó napjaiban már megkezdték a hóágyúzást. 44 hóágyú működik Eplényben, amelyekkel óránként összesen 600 köbméter havat lehet gyártani, így néhány hideg nap elegendő a fő sípálya és a tanulópálya behavazásához.

Az idei szezonban több újdonsággal is találkozhatnak az Eplénybe látogató sízők - jegyezte meg a cégvezető. Többek között változott a létesítmény neve, Intersport Síaréna Eplény néven működik tovább, valamint a korábbi vendéglátóhelyek mellett épült egy új étterem, amely száz főnek biztosít fedett ülőhelyet - közölte.

Új épületbe költözik és teljesen megújul a síkölcsönző, amelynek bővül a kínálata. A régi kölcsönző helyén kialakított sportboltban a síeléshez szükséges kiegészítőket lehet majd vásárolni.

A korábbi években működő négyüléses, a három csákányos felvonó és az oktatólift az idei szezonban is várja a sízőket, működik majd a síiskola és közlekednek a síbuszok - fűzte hozzá.

Ebele Bálint elmondta: kedvező téli időjárás esetén a síarénában összesen 8 pályán lehet sízni összesen 7,5 kilométer hosszan. 

Péntekre virradóra a hóágyúzásoknak köszönhetően völgyben több mint 50 cm hóvastagság található, míg a hegyen 45 cm - közölte a pálya üzemeltetője a közösségi oldalon. Bővebb információ itt olvasható.

Ezt már olvasta!?

31 ember a repülőtéren és a metróban vesztette életét, négyen a kórházban haltak bele sebesüléseikbe.

Helyi buszjáratokon intett óvatosságra a rendőrség

A legkisebb figyelmetlenséget is kihasználhatják a zsebtolvajok - figyelmeztettek.

 Áder János szerint a módosítások ellehetetlenítik az ilyen erőművek építését.

Az szja 1+1 százalékáról az előző évekhez hasonlóan május 20-áig lehet rendelkezni.

Olvasópróbát tartott a Kurázsi mama és gyermekei stábja

A drámai műfaj ellenére hihetetlen mennyiségű humor található a darabban. 

Na-Bed